Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι πολιτικοί που καταγράφονται στην προεκλογική λίστα Jean Cohen επιμένουν ακόμη και σήμερα στις απόψεις τους;(Αναμεσά τους Σοφια Γιαννακά - Αιτ/νια)


Διαβάζουμε, στην προπαγανδιστική σελίδα αυτού τουανεκδιήγητου τύπου:
"Το πλοίο των τρελών", ενώ παράλληλα σιωπά στις πειρατικές τρομοκρατικές δολοφονικές ενέργειες των συμπατριωτών του και βλέπει μόνο μια αντισιωνιστική προπαγάνδα, χωρίς ωστόσο να νοιώσει την ανάγκη να ζητήσει μία ειλικρινή συγγνώμη επανόρθωσης από τα αθώα θύματα που πλήρωσαν (από το 1948 έως σήμερα) με τη ζωή τους το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι στη πατρογονική τους γη.

Μούγκα!!!

Είναι ο ίδιος που κατάρτισε μία λίστα με πολιτικούς οι οποίοι όπως ισχυρίζεται:


Αλήθεια τη στήριξη μπορεί να προσφέρει μία χαμηλής αναγνωσιμότητας ιστοσελίδα;

Εμείς ρωτάμε τους πολέμιους με την έμπρακτη συμμετοχή τους στο αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού:

Τι έχετε να δηλώσετε για την δολοφονική πειρατεία των σιωνιστών;

Τι έχετε να μας πείτε για τους τελευταίους βομβαρδισμούς και τον ναζιστικό αποκλεισμό της Γάζας;

Ειλικρινά μία απάντηση σας θα είχε ενδιαφέρον για τον υποστηριχτή σας...

Νάσος

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οι υποψήφιοι που βοήθησαν όταν το ζητήσαμε (αλήθεια τι τους ζητήσατε;)

Η στήλη αναφέρει τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά και δεν συνηγορεί υπέρ του ενός/μιας ή του άλλου/ης υποψήφιου/ας...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζώης Χρήστος Νομός Λαρίσης
Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος) Β! Αθήνας.
Κασσίμης Θεόδωρος Β! Αθήνας
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Α! Αθήνας
Νεράντζης Αναστάσιος Β! Πειραιά
Παπαθανασίου Γιάννης Β! Αθήνας
Παναγιωτόπουλος Πάνος Β! Αθήνας
Παυλόπουλος Προκόπης Α! Αθήνας
Φάνη Πάλλη Πετραλιά Β! Αθήνας
Σαμαράς Αντώνιος Νομός Μεσσηνίας
Σπηλιοτόπουλος Άρης Β! Αθήνας
Σταύρου Απόστολος Υπόλοιπο Αττικής
Χατζηδάκης Κωνσταντίνος Β! Αθήνας

ΠΑΣΟΚ
Αλευράς Αθανάσιος (Νάσος) Α! Αθήνας
Βενιζέλος Ευάγγελος Α! Θεσσαλονίκης
Γιαννακά Σοφία Νομός Αιτωλοακαρνανίας
Δαμανάκη Μαρία Β! Αθήνας
Ευθυμίου Πέτρος Β! Αθήνας
Μπίστης Νίκος Β! Αθήνας

ΣΥΡΙΖΑ
Κουβέλης Φώτης
--------------------
Σημείωση:
1. Η παραπάνω λίστα είναι προσωπική και δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον εαυτό μου.
2. Είναι δυνατόν να υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι που έχουν έμπρακτα συμβάλει στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και να διαφεύγουν της σελίδας. Αν γνωρίζετε τέτοιους ευχαρίστως να τους προσθέσουμε.
Ζαν Κοέν

Πηγή: stoxasmos-politikh.blogspot.com

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

"H φιέστα των «χαρλεάδων», oι μίζες και oι αρπαχτές!!!"


"Φωτιές έχει ανάψει στην Πάτρα η καταγγελία-βόμβα του προέδρου των ξενοδόχων Ηλία Μεντζελόπουλου, στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με τις υπέρογκες τιμές που χρέωσαν τους «χαρλεάδες»: Ανεβάσαμε τις τιμές για να καλύψουμε τις μίζες, που ζήτησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης Super Rally 2010!!!

Ηδη άνοιξε ο ασκός του Αιόλου καθώς πυκνώνουν οι φωνές, που κάνουν λόγο για «φαγοπότι» που έστησε το ...

"Let's Go To Prison !!!"


"O λαός το θέλει, το θέμα είναι τι θα κάνουν οι πολιτικοί αλλά και η δικαιοσύνη. Λέτε να το δούμε και αυτό;"


troktiko.blogspot.com

Γιατι ρε παιδια καμία ψηφο στη Γερμανία ; Ποιος θα πληρώσει τώρα; Πάλι θα τρέχει οΓιώργος;












troktiko.blogspot.com

"69 ΧΡOΝΙΑ ΜΕTA"


" 30 Mαΐου 1941 ο Μανωλης Γλεζος και ο Αποστολος Σαντας φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών,...
κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή."










troktiko.blogspot.com

Τηλεοπτική "Συζήτηση" !!!

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΠΑΤΡΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΗ» ΠΟΛΗ


Όντας κανείς κάτοικος Πατρών και όχι μόνο, μπορεί να διαπιστώσει τα τεράστια προβλήματα που στιγματίζουν αυτήν την πόλη στο οδικό της δίκτυο .Ένα οδικό δίκτυο που στην διάσχισή του βιώνει κανείς τις αμέτρητες λακκούβες ,τις προχειρότητες, τα μπαλώματα και τις πάσης φύσεως κακοτεχνίες γεγονός που κάνει δύσκολη έως και επικίνδυνη την κυκλοφορία με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο όπως ποδήλατο ( στην Πάτρα = αυτοκτονία ) ,μηχανή, ακόμη και αυτοκίνητο που θεωρείτε και πιο ασφαλές.

Την κατάσταση αυτή έρχεται να χειροτερεύσει το αποκλειστικά Πατρινό εύρημα, τα πλαστικά κολονάκια, τα οποία διακοσμούν τη μέση του δρόμου και εκπαιδεύουν τους οδηγούς των δικύκλων στις δεξιοτεχνίες.

Ένα άλλο επίσης πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό. Το κυκλοφοριακό είναι συνυφασμένο με το οδικό δίκτυο και ειδικά με τις κατευθύνσεις των δρόμων και τους φωτεινούς σηματοδότες. Οφείλει να λυθεί από κάποιον που μπορεί και έχει την θέληση . Ως πότε τα φανάρια με την αρρυθμία τους και οι λάθος κατευθύνσεις των δρόμων θα ενισχύουν το κυκλοφοριακό; Είναι γεγονός ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο της πόλης. Αυτό, πλέον ,είναι σκόπιμο όχι για την ενίσχυση των εμπόρων αλλά για την είσπραξη εσόδων και την επιβολή προστίμων. Μήπως πρέπει ως πολίτες Πατρών να αναρωτηθούμε γιατί δεν υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι και πεζοδρόμια; Αλλά και να υπάρχουν θα είναι σε σημεία που ο δήμος τα εκμεταλλεύεται για την είσπραξη φόρων από καφετέριες και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην ενίσχυση των εμπόρων αφού εκεί δεν υπάρχουν παρά μόνο καφετέριες;

Για όλα αυτά:

Κι όμως κανείς δεν διαμαρτύρεται.

Κι όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Κι όμως εμείς πληρώνουμε τα τέλη.

Κι όμως εμείς σπάμε τα αυτοκίνητά μας.

Κι όμως εμείς είμαστε που έχουμε ατυχήματα.

Κι όμως εμείς τους ψηφίζουμε.

Πάτρα των αναρίθμητων και ατελείωτων οδικών έργων, Πάτρα πρώην Πολιτισμική πρωτεύουσα, Πάτρα πρώην Ολυμπιακή Πόλη.

Πάτρα κομμάτι της καρδιάς μας, Πάτρα πρωτεύουσα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Πάτρα ανθρώπινη Πόλη.

Συνεχίζεται …


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Καλλικράτης» Μπλόκο στην παλαιά και νέα ΕΟ Κορίνθου-Πατρών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων στον «Καλλικράτη», λίγες ώρες προτού ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα στην παλαιά και νέα ΕΟ Κορίνθου-Πατρών (στο ύψος της περιοχής Ζαχλωρίτικα) από κατοίκους της Ανατολικής Αιγιαλείας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι κάτοικοι ζητούν να δημιουργηθεί ενιαίος δήμος στην Ανατολική Αιγιαλεία και να μην συνενωθούν οι τρεις υπάρχοντες δήμοι Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας με τον δήμο Αιγίου.

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η συμβολική κατάληψη του αντλιοστασίου της ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου από κατοίκους του δήμου Βελβεντού.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Στεργίου, η κίνηση ήταν καθαρά συμβολική και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του αντλιοστασίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Αμύνταιου.

Ο κ. Στεργίου βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.


"ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΣΤΟ ΙΝ.GR
Επειδή οι δομές της Δημοκρατίας μας δοκιμάζονται από τις αδίστακτες επιθέσεις οικονομικών κέντρων προκαλώντας ραγδαία επιταχυνόμενες κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές ανισορροπίες.
Επειδή ο υδροκεφαλισμός της Κεντρικής Εξουσίας και η γραφειοκρατία διευρύνουν το πληθυσμιακό, αναπτυξιακό και κοινωνικό χάσμα μεταξύ του Κέντρου και της Περιφέρειας.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις με μια διοικητική μεταρρύθμιση που επαναπροσδιορίζει το μοντέλο διοίκησης, μετασχηματίζοντας το συγκεντρωτικό Κράτος των φορέων και των οργανισμών σε ένα Kράτος θεσμών που υπηρετεί την αποκέντρωση μέσω της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επειδή η ισχυρή αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδειχθεί σε μια αποκεντρωμένη Αρχή με εξειδίκευση, αρμοδιότητες και πόρους αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, προσφέροντας ένα αναπτυξιακό πλαίσιο με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών.
Επειδή πρέπει να καταλυθεί το τελευταίο Ναπολεόντειο Κράτος στην Ευρώπη και η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού των τοπικών κοινωνιών, την ανατροπή του πελατειακού συστήματος και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας.
Για τους παραπάνω λόγους, ο «Καλλικράτης» είναι ο καταλύτης της μετάβασης σε ένα Κράτος δικαίου και ανάπτυξης.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στην Αθήνα σήμερα και οι δήμοι Ακράτας-Αιγείρας-Διακοπτού

Στη σημερινή διαμαρτυρία κατά του «Καλλικράτη», θα συμμετάσχουν κάτοικοι και φορείς των δήμων Ακράτας, Αιγείρας και Διακοπτού, που απαιτούν την εφαρμογή της αρχικής πρότασης του νομοσχεδίου, για δημιουργία δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, με έδρα το Διακοπτό. Εχθές το απόγευμα, προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της νέα ς Εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών, στο ύψος του Διακοπτού
aftodioikisi.gr

Αχαία: Ζητούν παρέμβαση Παπανδρέου για τον «Καλλικρατη»

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την δημιουργία δύο και όχι ενός δήμου στην Αιγιάλεια, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», ζητούν οι δήμαρχοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Ανατολικής Αιγιάλειας. «Σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή για το λαό μας, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας έχουν επιπλέον λόγους να είναι δυσαρεστημένοι. Είστε η μόνη μας ελπίδα ώστε να διορθωθεί μια κατάφωρη αδικία, γιατί η περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας διαθέτει όλα εκείνα τα κύρια και διαχρονικά στοιχεία όπως έκταση, πληθυσμό, οικονομική και λειτουργική αυτοδυναμία και διαχειριστική επάρκεια ώστε να προχωρήσει αυτόνομα στην αναπτυξιακή διαδικασία, που ούτως ή άλλως έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, προς όφελος του πολίτη, μια αναπτυξιακή διαδικασία που με την ένταξή της σε ένα Δήμο – γίγαντα μπαίνει πλέον σε σοβαρές περιπέτειες. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας και στην προσωπική σας παρέμβαση , έστω και την ύστατη στιγμή», τονίζουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς τον Γ. Παπανδρέου.

aftodioikisi.gr

Αιγιαλεία: Απέκλεισαν την εθνική

Tη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό, στο ύψος της περιοχής Ζαχλωρίτικα απέκλεισαν Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων από δήμους της Ανατολικής Αιγιαλείας, που διαμαρτύρονται για τον «Καλλικράτη». Φορείς και κάτοικοι ζητούν να δημιουργηθεί ενιαίος δήμος στην Ανατολική Αιγιαλεία και να μην συνενωθούν με τον δήμο Αιγίου.

Λόγω του αποκλεισμού έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ουρές οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

aftodioikisi.gr

Ηλεία : Εντολή για κλείσιμο 17 χωματερών

Εντολή να κλείσουν μέχρι τις 16 Ιουλίου, οι «νόμιμες-παράνομες» χωματερές εξέδωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναθέτοντας στον νομάρχη Ηλείας να υπογράψει την απόφαση για παύση της λειτουργίας τους.

Για το σκοπό αυτό, ο νομάρχης αναμένεται να συγκροτήσει επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία του κλεισίματος των χωματερών, μέσα σε 20 ημέρες από την συγκρότηση της.

Η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί νέα δεδομένα και ανησυχίες καθώς δεν είναι εύκολη λύση, η εξεύρεση χώρων εναπόθεσης των απορριμάτων, αφού οι χωματερές που αναμένεται να κλείσουν είναι 17, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, αφού η καθημερινή τους λειτουργία επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με πρόστιμα 34 χιλιάδων ευρώ ανά ημέρα.

Ως προσωρινή λύση, εξετάζεται η λύση της δεματοποίησης των απορριμάτων σε ειδικοπυς χώρους, αλλά και πάλι υπάρχει ένα προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα: Που και με ποιο τρόπο θα διοχετευθούν τα απορρίματα που θα συγκεντρωθούν;

aftodioikisi.gr

Καλοκαίρι στην Ηλεία

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αιτωλοακαρνανία : Ζητούν ορεινό δήμο στο Ξηρόμερο

Συνένωση για την δημιουργία ορεινού δήμου στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, ζητούν με επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών, τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Μεδεώνος και Αλυζίας. Στην επιστολή προτείνεται η ονομασία του δήμου να είναι «δήμος Μεδεώνος», με έδρα την Κανδήλα, ενώ τονίζεται ότι οι δήμοι καλύπτουν τα κριτήρια δημιουργίας ορεινού δήμου. Το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», προβλέπει την κατάργηση των δήμων Μεδέωνος και Αλυζίας και τη συνένωσή τους στους δήμους Άκτιου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου, αντίστοιχα

aftodioikisi.gr

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ηλεία: Κλείνουν επ’ αόριστον την Εθνική


Σε επ’ αόριστον κλείσιμο της Εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την ερχόμενη Τρίτη 25/5 προχωρούν οι κάτοικοι του δήμου Βουπρασιάς του νομού Ηλείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ορίζονται τα Λεχαινά και όχι η Βάρδα (ιστορική έδρα) ως έδρα του νέου δήμου Κυλλήνης.

Επιπλέον, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, ενώ την ίδια ημέρα θα κλείσουν το δημαρχείο και τα καταστήματα της περιοχής.

Παράλληλα αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα επισκεφθεί τη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την απόφαση τους βουλευτές Ηλείας του ΠΑΣΟΚ.

aftodioikisi.gr