Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αποχωρεί από τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ...


Από το http://www.dimokratiki.gr/, μέσω "press-gr"
Με επιστολή του προς τα αρμόδια (κεντρικά) όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο φερόμενος μέχρι πρότινος ως «απόλυτα σίγουρος» για το χρίσμα κ. Φώτης Κωστόπουλος, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τις διαδικασίες. Με τον τρόπο αυτόν δικαιώνεται ξανά η «δ», που από την αρχή υποστήριξε ότι τα «ύποπτα μαγειρέματα» σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τους υποψήφιους θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα και θα διχάσουν και το ΠΑΣΟΚ, όπως δίχασαν ήδη και την ΝΔ.
Είναι λυπηρή η διαπίστωση ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα στη Ρόδο, συνειδητά ή ασυνείδητα παίζουν το παιχνίδι «σκοτεινών συμφερόντων». Ευχόμαστε να διαψευστούμε.
Στην επιστολή Κωστόπουλου, αναφέρονται αναλυτικά τα...
 ακόλουθα:
ΠΡΟΣ
τον Γραμματέα Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Ξυνίδη
Κοινοποίηση:
1.- Γραφείο Προέδρου ΠΑΣΟΚ
2.- Πρόεδρο Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων
3.-Γραμματέα Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου ΠΑΣΟΚ
4.-Γραμματέα Ν.Ε. Νοτίων Δωδ/σων ΠΑΣΟΚ
Πολλοί συντοπίτες μου, γνωρίζοντας τις απόψεις που, εδώ και πολλά χρόνια, είχα εκφράσει για την ανάγκη της δημιουργίας ενός Δήμου στο νησί της Ρόδου και την προηγούμενη αυτοδιοικητική μου εμπειρία, πήραν την πρωτοβουλία να με προτείνουν ως υποψήφιο για Δήμαρχο Ρόδου, μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών προτάσεων.
Αποδέχθηκα την πρόταση γιατί δεν ήθελα να είμαι απών από ένα τέτοιο εγχείρημα, που διαχρονικά υποστήριζα, ότι αποτελεί προϋπόθεση για ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης.
Για να επιτύχει το εγχείρημα αυτό απαιτείται η συσπείρωση και ενεργοποίηση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, κάτι που είναι εφικτό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ρόδου, έχει ταχθεί υπέρ του ενός Δήμου.
Το ποσοστό αυτό που σύμφωνα με μετρήσεις αγγίζει το 70% είναι σαφές ότι έχει διακομματική προέλευση, γεγονός που πρέπει να αξιολογηθεί και αξιοποιηθεί προς όφελος της Διοικητικής μεταρρύθμισης, αφού τέτοιας έκτασης και έντασης μεταρρύθμιση, απαιτεί και αντίστοιχης έκτασης κοινωνική συναίνεση.
Γι' αυτό πίστευα ότι η στήριξη μιας υποψηφιότητας πρέπει να έχει αφενός πολιτικό περιεχόμενο και αφετέρου ως κριτήριο την σύμπτωση απόψεων ως προς τις ιδέες που το πρόσωπο εκφράζει σε σχέση με την πολιτική στόχευση, δηλαδή την εφαρμογή και υλοποίηση του νέου θεσμού με επιτυχία (όχι μόνον από διοικητικής άποψης) αλλά και αλλαγής των κοινωνικών δομών και απελευθέρωσης κοινωνικών δυνάμεων που σήμερα είναι εγκλωβισμένες και αδυνατούν να εκφρασθούν.
Γι' αυτό θεωρούσα και θεωρώ ότι οι διεργασίες για την απόφαση στήριξης ενός υποψηφίου έπρεπε να λάβουν υπ' όψη τους όλα αυτά, έτσι ώστε να μην ακυρώσουν την δυνατότητα να απευθυνθεί ο υποψήφιος που θα στηριχθεί στο σύνολο της κοινωνίας.
Όμως για να συμβούν όλα τα παραπάνω χρειαζόταν χρόνος, όχι μόνον για τη συγκρότηση ενός αξιόμαχου συνδυασμού, αλλά για να δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες από άκρη σε άκρη του νησιού, έτσι ώστε να προετοιμασθεί το έδαφος υλοποίησης της νέας Διοικητικής μεταρρύθμισης μέσω της απαιτούμενης παραπάνω κοινωνικής στήριξης.
Η καθυστέρηση όμως που παρατηρείται στην αξιολογική διαδικασία, μας οδήγησε σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και σε πλήρη αποπροσανατολισμό από τα παραπάνω ζητούμενα, λαμβανομένου υπ' όψη ότι το διακύδευμα των εκλογών του Νοεμβρίου στον Α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλο και δεν περιορίζεται στα πρόσωπα που θα εκλεγούν, αλλά στην δυνατότητα και τις προοπτικές υλοποίησης δημιουργικά, της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Παρά ταύτα και ενώ η διαδικασία των προτάσεων - αυτοπροτάσεων ορθά ξεκίνησε νωρίς και έληξε το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου και από τότε είναι γνωστά τα πρόσωπα που προτάθηκαν ή και άλλα και υπήρχε το χρονικό περιθώριο για να υπάρξει διαδικασία πολιτικής αξιολόγησης σε συνδυασμό και επιβοηθητικά με την διερεύνηση της κοινής γνώμης, το διάστημα αυτό που μεσολάβησε πέρασε εντελώς αναξιοποίητο και φθάσαμε τέλος Αυγούστου, δηλαδή 2,5 μήνες μετά, χωρίς στο μεταξύ η επιτροπή που ορίσθηκε να έχει οποιαδήποτε συνάντηση και οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία με τα πρόσωπα που προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν, έτσι ώστε να σχηματίσει άμεσα γνώμη για τις απόψεις και τις πολιτικές θέσεις του καθενός.
Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον και παρά το ότι όλοι ζητούσαμε επίσπευση των διαδικασιών, οδηγηθήκαμε στην συνεδρίαση της 23 Αυγούστου οπότε για πρώτη φορά (2,5 μήνες μετά) η επιτροπή θα αξιολογούσε ουσιαστικά τις υποψηφιότητες.
Βέβαια το ερώτημα είναι με ποιο κριτήριο, βασιζόμενη μόνο σε μια δημοσκόπηση που έγινε και αυτή σε ακατάλληλο χρόνο (15 Αύγουστο) όταν η επιτροπή δεν γνωρίζει ούτε φυσιογνωμικά του υποψήφιους;
Δυστυχώς όμως ούτε στις 23/8 υπήρξε απόφαση ενώ μέχρι σήμερα ουδεμία πληροφόρηση υπάρχει για το τι θα συμβεί και σε ποιο χρόνο.
Όλα αυτά είναι βέβαιο ότι ουδεμία σχέση έχουν με οποιαδήποτε έννοια πολιτικής διεργασίας και διαδικασίας και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και των πολιτών, με τους οποίους αντί να συζητούμε για την μεγάλη αυτή θεσμική αλλαγή, η συζήτηση όλο αυτό το διάστημα, περιορίσθηκε αποκλειστικά γύρω από τα πρόσωπα, με τα Μ.Μ.Ε. κατά το δοκούν να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν εκεί που στο ξεκίνημα εμφανιζόμαστε με απόλυτη υπεροπλία στελεχών και με σαφές προβάδισμα στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, σήμερα να εμφανιζόμαστε ουραγοί των εξελίξεων τις οποίες τρέχουμε να προλάβουμε.
Όλα αυτά με βρίσκουν έντονα προβληματισμένο για την συνέχεια.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από την διαδικασία και δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
Εύχομαι όλες οι παραπάνω στρεβλώσεις και καθυστερήσεις και η έλλειψη πολιτικής διεργασίας να μην αποβούν σε βάρος της εκλογικής αναμέτρησης αλλά κυρίως της διοικητικής μεταρρύθμισης, ούτε να επιβραβεύσουν συμπεριφορές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.
Τέλος και προς το σκοπό αποφυγής παρερμηνειών, παραμένοντας συνεπής στις δηλώσεις μου, επαναλαμβάνω ότι θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου τον υποψήφιο που θα προκριθεί.
Με εκτίμηση
Φώτης Κωστόπουλος
Δικηγόρος

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Γιατί αργούν τα κόμματα να αποφασίσουν για το «μοιραίο» υποψήφιο Δήμαρχο- Περιφερειάρχη της Αχαΐας;


Αργούν τα κόμματα να αποφασίσουν για το «μοιραίο» υποψήφιο Δήμαρχο-Περιφερειάρχη της Αχαΐας. Δεν είναι εύκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσους  πολλούς εκλεκτούς πολιτικούς της πόλης .
Πρόσωπα με μεγάλο πολιτικό βάρος -σκέτα βαρίδια!.
Βρήκαν λύση στα χρόνια προβλήματα του τόπου .Καθάρισαν μια και έξω μετο μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών , ο βιολογικός καθαρισμός δουλεύει στο φουλ. Φρόντισαν σαν τα μάτια τους το ελάχιστο πράσινο της περιοχής, φύτεψαν χιλιάδες δένδρα , έκαναν πράσινες τις τσιμεντένιες πλατείες.Η ρύπανση στην κέντρο της πόλης είναι πια παρελθόν, κάθισαν και τα μάζεψαν ένα- ένα τα αιωρούμενα σωματίδια. Τα εργοστάσια δεν βρωμίζουν πια τη θάλασσα, ούτε τον υδροφόρο ορίζοντα. Η μίνι περιμετρική είναι έτοιμη από καιρό ,το τραμ είναι κομπλέ, οι πολλοί ποδηλατοδρόμοι ξαφνιάζουν ευχάριστα τους επισκέπτες …Οι εκλεκτοί έτοιμοι απο καιρό . Ο Ανδρεας Τζουραμάνης μετά το μπαράζ εκδηλώσεων και δράσεων τον τελευταίο μήνα πώς να μην είναι υποψήφιος για δήμαρχος (έτσι απλά )… και ο Δημαράς διεκδικεί την ιδία θέση γιατί απέδειξε ως αντιπολίτευση ότι αν μή τι άλλο έχει εκτόπισμα ανέβαινε με τη μια στο σβέρκο του Φούρα .Ο Πεφανης και γουστάρει και έχει λένε πρόσβαση στο ΠΑΣΟΚ ( Δεν χρειάζεται τίποτα πάρα πάνω σε αυτήν την πόλη). Ο Δ.Αϊβαλής των γραπτών και προφορικών δηλώσεων μέσα και αυτός στο club για δήμαρχος. Ο Χριστόπουλος έχει και αυτός λόγο υπήρξε για λίγο αντιδήμαρχος επί Φλωράτου… εκείνο το βράδυ που η βρόχα έπεφτε…
Ο Αλέξης Σκαρμέας από την άλλη ,δεν μπορεί να μην είναι υποψήφιος Δήμαρχος(!!!) . Και αν κρίνουμε από τις εκμυστηρεύσεις του, και το χαμόγελο που σκάειόταν του εύχονται «άντε και δήμαρχος» δείχνει ότι δεν απλά ψωνισμένος! Άλλωστε στη σύντομη αντιδημαρχια πολιτισμού γνώρισε τον Σάκη Ρουβά, την Παπαριζου…φωτογραφήθηκε με αστραφτερά ονόματα ικανά να επισκιάσουν τον επί των ημερών του χειρότερο καρνάβαλο όλων των εποχών!!
Ωστόσο ο Δ. Κατσικόπουλος είναι πιο έτοιμος για την περιφέρεια όσο κανένας άλλος. Ο οχτώ χρόνια Νομάρχης Αχαΐας μπορεί να μην έκανε απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα νύχτα μέρα ετοιμαζόταν, σχεδίαζε, οργανωνόταν … περίμενε καρτερικά τη μεγάλη στιγμή του μικρού Πρωθυπουργού για να τα… δώσει όλα!!

lifestani.blogspot.com

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΜΑ ΤΗΣ

Διακοπές τέλος για την πολιτική ηγεσία. Από Δευτέρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και κάθε υπουργός και υφυπουργός στο υπουργείο του. Ή μήπως όχι;Μήπως κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ετοιμάζονται για την κάθοδό τους στον αυτοδιοιηκητικό στίβο;Ας πάμε πρώτα στα καθ´ημάς λοιπόν.
Ο σμπίρος μου,που βρισκόταν, για ρεπορτάζ στην Πάρο, με ενημέρωσε πως το χρίσμα για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ έχει κλειδώσει.
Ο εκλεκτός της Ιπποκράτους-του κ.Ραγκούση- δεν είναι μήτε ο Κατσικόπουλος μήτε ο Σώκος αλλά ούτε ο Κατσιφάρας.Η επιθυμία του πρώην γραμματέα του κόμματος είναι να κατεβάσει τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτή.Οι πληροφορίες επίσης λένε πως ο η υποψηφιότητα ήταν “κλειδωμένη”πολύ καιρό πριν μιάς και ο κ.Ραγκούσης έτρεφε παλαιόθεν απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του κ.Μωραΐτη και τον θεωρεί άτομο μεγάλων δυνατοτήτων.
Επίσης κάτι που “μέτρησε”για την απόφαση αυτή είναι το ντόμινο που θα επιφέρει αυτή η υποψηφιότητα. Η βουλευτική έδρα,που θα απελευθερωθεί, θα πάει στον πολιτευτή Β.Αντωνόπουλο και έτσι δε θα κατεβεί για δήμαχος Αγρινίου.Μ´έναν σμπάρο δυο τριγόνια δηλαδή.Ή μήπως τρία;Με αυτή πλέον την εξέλιξη το πιθανότερο είναι να κατέβει ο κ.Κατσικόπουλος στο Δήμο Καλαβρύτων.Αυτό το σενάριο εξυπηρετεί και την ανανέωση αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.
Βέβαια αυτή η εξέλιξη δημιουργεί και κάποια ερωτηματικά,τα οποία έχουμε χρόνο να αναλύσουμε.

Η προώθηση του κ Τραπεζιώτη .....

Πολλά παράπονα ακούγονται αυτήν τη περίοδο στο δ.δ. Παναιτωλίου του δήμου Θεστιαίων για την σπατάλη χρημάτων που γίνεται σε ανούσια έργα ,την ώρα που ο δήμος είναι χρεωμένος...Αυτό ως αφορμή με την δημιουργία συντριβανίου στην είσοδο του Παναιτωλίου από την εθνική οδό αλλά
και την προκείμενη δημιουργία πλατείας στο χώρο που στεγάζεται η ταβέρνα του κ. Κυρίτση όπου και θα κατεδαφιστεί.Όμως μάυτά και μ'άλλα πολλά ποιά η ουσιαστική ανάπτυξη στο δήμο;(να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα μικροσυμφέροντα συγκεκριμένων ατόμων ίσως;)Πού είναι κ. Τραπεζιώτη η πολιτική προώθησης της λίμνης Τριχωνίδας στο δ.δ μας;
Πού είναι δράση κ. Τραπεζιώτη ώστε να μην μολύνεται η λίμνη από διάφορους (αλλά ξέχασα και ο ίδιος ο δήμος την μολύνει...);Πού είναι το αποχετευτικό κ. Τραπεζιώτη ;Πού είναι τα φανάρια στον κόμβο της εθνικής κ. Τραπεζιώτη ;(αλλά βλέπετε προέχουν  τα συντριβάνια).Πού είναι κ. Τραπεζιώτη το στάδιο με χλωοτάπητα;Και το γνωρίζεται ότι δεν δίνεται δικαίωμα συμετοχής στο πρωτάθλημα δίχως αυτό και αυτό που κάνεται είναι να μας κλείνεται την πόρτα.

Ευχαριστούμε πολύ κ Τραπεζιώτη για την προώθηση.

Αναγνώστης.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ο 4ος δρόμος και η …3 η του Σεπτέμβρη!

Του ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΟΥΛΗ


Σε λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ θα «γιορτάσει» τα γενέθλια του. 36 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την ιδρυτική του διακήρυξη. Και θα είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια αυτών των χρόνων που οποιαδήποτε πανηγυρική ομιλία θα έχει φόντο τις πολιτικές του μνημονίου . Προβληματισμός, σκέψη, απογοήτευση σε πολλούς, αναπάντητα ερωτηματικά και πολλά γιατί θα συνοδεύουν αυτά τα «γενέθλια».
Συμβαδίζει ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία με την παρουσία της τρόικα στην Ελλάδα;
Οι διακηρύξεις για Κοινωνική Δικαιοσύνη μπορούν να συνυπάρξουν με νεοφιλελεύθερες επιλογές;
Η Λαϊκή Κυριαρχία είναι εφικτή κάτω από συνθήκες αντιπαλότητας με τα συνδικάτα, τις μη προνομιούχες τάξεις, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους;
Η Κοινωνική Απελευθέρωση μπορεί να επιτευχθεί με τους πολίτες σε κατάσταση οικονομικού μαρασμού, με την εκτίναξη της ανεργίας, με την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με την «αποκρατικοποίηση» του κράτους;
Προφανώς και τα ερωτήματα είναι ρητορικά.
Αλλά όταν ο Γ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στην ίδρυση του κινήματος το 1974, δεν θα μιλήσει για τους λόγους που και οδήγησαν στη γέννηση του και στην ιστορική του πορεία και κυρίως στο γιατί εξέφρασε κοινωνικά και πολιτικά οράματα και αξίες ενός ολόκληρου λαού;
Είναι τα πιο δύσκολα «γενέθλια»!
Και στις παραμονές της 3ης του Σεπτέμβρη η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor», έρχεται να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Δεν ξέρω αν η μετάφραση αποδίδει με ακρίβεια τα όσα ειπώθηκαν. Πάντοτε είχα τις επιφυλάξεις μου για αυτού του τύπου τις συνεντεύξεις. Αν υποθέσω όμως ότι τα πράγματα είναι έτσι τι μπορεί να σημαίνει το :
«ο «3ος δρόμος» προς τον σοσιαλισμό απέτυχε, εφόσον αποδείχθηκε εσφαλμένη η πίστη στην ικανότητα της αγοράς, να αυτορυθμίζεται.»
‘Η το :
««Αντί για έναν “3ο δρόμο” χρειαζόμαστε έναν “4ο δρόμο”… Τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον «4ο δρόμο» είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα.
Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας.»!
Ο 3ος δρόμος χαράχτηκε σαν πολιτική από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποδείξει ότι απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τον «υπαρκτό σοσιαλισμό», απέναντι στο Δυτικό και το Ανατολικό μπλοκ, υπάρχει και η επιλογή της ανεξάρτητης πορείας, της αδέσμευτης πορείας. Και το έδειξε με τη συμμετοχή στο κίνημα των αδεσμεύτων, τις επιλογές τύπου «κίνηση των 6» ή με τη στάση σε διεθνείς οργανισμούς (βέτο στο ΝΑΤΟ), διαμορφώνοντας μια πραγματικά διαφορετική φωνή.
Ο δρόμος για το Σοσιαλισμό δεν «απέτυχε» εξαιτίας των αγορών αλλά εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν και από το κίνημα σε περιόδους κυβερνητικής εξουσίας.
Κυρίως όμως γιατί οι πολιτικές επιλογές ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ στις αγορές.
Το σοσιαλιστικό όραμα μετατράπηκε σε σοσιαλδημοκρατική προοπτική, μεταλλάχθηκε σε «εκσυγχρονιστική νεοφιλελεύθερη πολιτική» και χάνεται στη λεωφόρο του μνημονίου, της τρόικα, των κοινωνικά άδικων πολιτικών επιλογών.
Το τραίνο της αλλαγής δεν εκτροχιάστηκε από μόνο του. Το οδήγησαν σε λάθος κατευθύνσεις πολιτικές που καμία σχέση δεν είχανε με τα οράματα, τις αξίες, τα πιστεύω και την ιδεολογία του κινήματος.
Δεν ξέρω αν είμαστε σε αναζήτηση «δρόμων». Ξέρω ότι η κοινωνία μιλά για λάθος δρόμο και άδικες επιλογές.
Ο δρόμος που ακολουθείται, ο μονόδρομος για κάποιους, η «πεπατημένη» για πολλούς περισσότερους, κινδυνεύει να οδηγήσει σε αδιέξοδο με σοβαρούς κινδύνους και αποτελέσματα: Την πολιτική απαξίωση και ανυποληψία του ΠΑΣΟΚ, την κοινωνική έκρηξη και αγανάκτηση, τη διάρρηξη των κοινωνικών μας συμμαχιών, το πολιτικό τέλος ενός κινήματος που τάχθηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών.
Η 3η του Σεπτέμβρη επαναφέρει με δραματικό τρόπο το δίλλημα που τέθηκε προεκλογικά:
«Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».
Τώρα όμως πριν να είναι αργά.
Όσοι αποδείχθηκαν λίγοι να φύγουν από τις Κυβερνητικές τους θέσεις. Δεν υπέγραψαν άλλωστε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Πολιτικές που πληγώνουν και οδηγούνε σε αδιέξοδα να αναθεωρηθούν άμεσα. Δεν υπάρχουνε μονόδρομοι στην πολιτική .
Να αναζητηθούν τώρα πολιτικές ανακούφισης των μη προνομιούχων συμπολιτών μας.
Να στρέψουμε το κέντρο βάρους της πολιτικής μας στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων , των μισθωτών, των αγροτών, των συνταξιούχων και να φύγουμε από τη μαθηματική θεώρηση της πολιτικής που οδηγεί πάντοτε σε καταστροφικά κοινωνικά αποτελέσματα.
Να υπερασπίσουμε το δημόσιο πλούτο της χώρας και να ξαναδιαβάσουμε – γιατί κάποιοι τις ξέχασαν – τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αυτή να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας και όχι οι κατευθύνσεις και εντολές της τρόικα.
Και τέλος να θυμηθούμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Να δώσουμε ζωντάνια και ελπίδα στην οργάνωση , στα μέλη και τους φίλους, στους ανθρώπους που χωρίς καμιά φιλοδοξία μας οδήγησαν στην εξουσία. Να ξανασυζητήσουμε τις πολιτικές μας. Να ανοίξουμε τον πολιτικό διάλογο στις οργανώσεις, να έρθουμε και πάλι μπροστά στις εξελίξεις.
Το θέμα δεν είναι να ανακαλύπτεις δρόμους. Το θέμα είναι να επιλέγεις το σωστό για το λαό, την κοινωνία και τη χώρα.
Υ.Γ.
«Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και που, άμα δεν τις βρουν, τις δημιουργούν μόνοι τους». (Μπ. Σω) .

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ -ΟΧΙ ΤΟΣΟ-ΞΕΝΟ

Επειδή πολλά ακούγονται δώθε κείθε για πολλούς.Επειδή οι εκλογές είναι όμορφο hobby για όσους θέλουν να βγάλουν λεφτά χωρίς να κουραστούν.Επειδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.Επειδή ο καθένας ξέρει το ποιόν του διπλανού του.Επειδή ο λύκος-ή η λύκαινα-στην αναμπουμπούλα χαίρεται.Όμως επειδή δεν είμαστε απ'το χωριό του μαλάκα απαντάμε στον κάθε ηθικοπλάστη έμπορο συνειδήσεων με ένα τραγουδάκι και θα επανέλθουμε με ονόματα αν συνεχίσουν κάποιοι-ή κάποιες-να προκαλούν το κοινό αίσθημα...











Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ο Δ. Κατσικοπουλος στα προφορικά πέρασε...

Του σφύριξε λέει ο Γιώργος στο αυτί : «Κατσικόπουλε εσύ είσαι ο εκλεκτός για περιφερειάρχης στην Αχαΐα» και δάκρυσε από συγκίνηση για το τεράστιο νέο! Αμέσως έδωσε ρητή εντολή στα παπαγαλάκια του να πάνε να ξεράσουν το παπάρα νέο στα ΜΜΕ. Και είναι μουφα γιατί, αν λέμε αν, έχει πάρει -έστω -και προφορικό χρίσμα(όπως λέει),θα περίμενε πειθαρχημένη κότα τις ανακοινώσεις των τελικών αποφάσεων του Παπανδρέου, που αφορούν την τοπική διοίκηση όλης της Ελλάδας στις αρχές Σεπτεμβρίου..

Παράλληλα θα δρούσε παρασκηνιακά για να διευρύνει το άχρηστο και ανύπαρκτο
μέχρι τώρα έργο του και δε θα ταξίδευε σε όλη την επικράτεια ρωτώντας
γνωστούς και αγνώστους τι άκουσαν για πάρτη του και από πια πηγή!




Πηγή: http://lifestani.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ


Την έντονη δυσαρέσκεια και το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τα τοπικά στελέχη για ακόμα μία φορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι όμως δηλώνουν πως ο χρόνος προετοιμασίας είναι αρκετά μικρός ειδικότερα σε μία κρίσιμη περίοδο που ο ψηφοφόρος πλέον δύσκολα εμπιστεύεται τους πολιτικούς.



Εν τω μεταξύ σκηνές απείρου κάλους που σε πολλές περιπτώσεις λίγο απέχουν από το να αποκτήσουν μορφή ανέκδοτου εκτυλίσσονται λίγες ώρες μετά την «διαρροή» της είδησης περί κλειδωμένης υποψηφιότητας του Δ. Κατσικόπουλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Η προσπάθεια των στελεχών - κάθε διαβάθμισης - από την περιοχή, για την επαλήθευση της …πληροφορίας, σκοντάφτει για κάπου τρία εικοσιτετράωρα σε ένα περίεργο «τείχος», άγνοιας σε ότι αφορά τις απαντήσεις που προέρχονται από το βουλευτικό δυναμικό της περιοχής, διάψευσης ως προς τα μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στην Ιπποκράτους υπό τον κ. Τσούρα και η οποία διαχειρίζεται την υπόθεση χρίσματα και πετάγματος της …μπάλας στην εξέδρα σε ότι έχει να κάνει με πρόσωπα τα οποία δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην υπόθεση.



Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο προκύπτει από τα όσα συνόδευσαν από την πρώτη στιγμή τις αναφορές περί υποψηφιότητας του Δ. Κασικόπουλου για τον θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα, είναι πως από καμία πλευρά δεν διασταυρώνεται ότι σε κεντρικό επίπεδο έχει δοθεί το χρίσμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υπόθεση έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ καθώς τόσο οι βουλευτές όσο και μερίδα των κομματικών δεν κρύβουν την δυσφορία τους για το όλο σκηνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν χθες με τον πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων για την τοπική αυτοδιοίκηση Θ. Τσούρα και το μέλος της επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάμπρο Μίχο που είναι υπεύθυνος για την Δυτική Ελλάδα, τους μετέφεραν τα όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή με βάση τις αναφορές περί ύπαρξης χρίσματος στον Δ. Κατσικόπουλο και αυτοί διέψευσαν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.



Την ίδια ώρα το θέμα φαίνεται να έχει φτάσει έως και το στενό - οικογενειακό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, καθώς πρόσωπα από την Πάτρα που έχουν ανοικτή γραμμή μαζί του, χθες το βράδυ έκαναν λόγο για θεσμική εκτροπή κάποιων, ιδιαίτερα από την στιγμή που με την ιδιότητα τόσο του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής όσο και του πολιτικού πρώτης γραμμής βγαίνουν δημόσια και προαναγγέλλουν ότι έχει δοθεί χρίσμα, αναφέροντας μάλιστα, πως αυτό έχει συμβεί κατ’ ιδίαν, με αποτέλεσμα να εμπλέκουν άμεσα ή έμμεσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσωπα από την Αχαΐα, προσκείμενα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον φέρονται να δήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής « ότι θα ενημερώσουν για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο θα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά».


Πηγή:
http://anetos.gr/Ενημέρωση/Πολιτική