Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τότε την κατάσταση παίρνει στα χέρια του το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ... Τώρα;

  

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) 
Γράφει ο Σπίθας
  
Για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεότεροι…
Καλοκαίρι 1983: η νέα τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου κυβερνά την χώρα για 20 μήνες. Η ηγεσία του Οικονομικού επιτελείου αποφασίζει να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα μεσαζόντων που λυμαίνονται τις αγορές τροφίμων και εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα. Στην μάχη επιστρατεύονται στο πλευρό της σοσιαλιστικής κυβέρνησης οι συνεταιρισμοί που μπορούν να στείλουν στην κεντρικές αγορές του Ρέντη εκατοντάδες τόνους φρούτων και κηπευτικών προϊόντων. Εμποδίζονται όμως από τους μεσάζοντες χονδρέμπορους και τα...
 σωματεία που ελέγχονται από αυτούς. Η κατάσταση είναι δραματική αφού η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει χωρίς τρόφιμα (φρούτα και κηπευτικά).
Οι κυβερνητικές συσκέψεις δεν μπορούν να βρουν λύση αφού οι χονδρέμποροι γνωρίζοντας ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί είναι αδιάλλακτοί.
Τότε την κατάσταση παίρνει στα χέρια του το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ.
Χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν στην κεντρική αγορά του Ρέντη. Επιβάλουν τον νόμο και τα φορτηγά από την επαρχία που ήταν παρκαρισμένα στην Εθνική Οδό μπαίνουν στην κεντρική αγορά του Ρέντη γεμάτα αγροτικά προϊόντα. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ξεφορτώνουν τα φορτηγά με τα χέρια τους και προωθούν τα αγροτικά προϊόντα στους λιανοπωλητές. Το πρωί οι λαϊκές αγορές είναι γεμάτες.
Η μάχη της λαχαναγοράς είχε κερδηθεί.
Σήμερα η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ, χτυπά αλύπητα το επίπεδο ζωής των εργαζόμενων, συναγελάζεται με τους πιο σκληρούς εκπροσώπους του εγχώριου κατεστημένου (πχ Γ. Προβόπουλος) και καταφεύγει σε εκλογική συνεργασία με την ακροδεξιά του ΛΑ.Ο.Σ, για να αποφύγει την λαϊκή οργή.
Φυσικά όλοι αυτοί που συμμετείχαν τότε στην μάχη της λαχαναγοράς δεν ακολουθούν, αλλά ποιος τους ρωτάει;
πηγη:stoxasmos-politiki

Απο gialinomati

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πόσο στοίχισε το ξενοδοχείο του Παπανδρέου στις ΗΠΑ;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαμονή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ,  καθώς το ερώτημα εάν νοικιάστηκε   -έστω και για τις συναντήσεις του-   σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου  απαντάται με «μισόλογα» από την κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι  ότι ο   κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε χθες κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο για ενοικίαση   σουίτας στο  πολυτελές ξενοδοχείο Waldorf Astoria προς  7.000 ευρώ την βραδιά. Σε δημοσιεύματα επίσης στον αθηναϊκό τύπο εμφανίζεται να διέμεινε  σε άλλο ξενοδοχείο με κόστος 300 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Απορίες...

Quiz.


Αρχίζουν να κυκλοφορούν παραμύθια: μα με ποιον άλλον πρωταγωνιστή;

Απάντηση:

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ

Ροζ σκάνδαλο με υποψήφιο δήμαρχο και γυμνά μοντέλα!

Σκάνδαλο με υποψήφιο δήμαρχο μεγάλου δήμου της Αττικής και γυμνά μοντέλα κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Ποιος ο υποψήφιος δήμαρχος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο;
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Press Time για το σκάνδαλο με τον...
υποψήφιο δήμαρχο αναστάτωσε την προεκλογική εκστρατεία σε μεγάλο δήμο της Αττικής. Το σκάνδαλο έχει δύο σκέλη: ένα ροζ και ένα πολιτικοοικονομικό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υποψήφιος δήμαρχος να είναι λάτρης της τέχνης, και ιδιαίτερα της ζωγραφικής. Με αυτό το πρόσχημα προσέγγιζε νεαρά κορίτσια τα οποία χρησιμοποιούσε ως μοντέλα, ακόμα και γυμνά, στους πίνακες του. Και από εκεί και πέρα, ό,τι προκύψει. Ως αντάλλαγμα έταζε στα γυμνά μοντέλα μία θέση στο δημόσιο, όχι μόνιμη φυσικά, αλλά σε κάποιο πρόγραμμα stage ή κάτι αντίστοιχο. Πολλές φορές μάλιστα, πάσαρε τις νεαρές κοπέλες και σε φίλους του. Δεν είναι όμως μόνο το πιπεράτο σκέλος του σκανδάλου, καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος είχε βρει τρόπο και να μοσχοπουλάει τους πίνακες του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος φέρεται να έστελνε τους ανθώπους του σε τοπικούς επιχειρηματίες για να ριξουν πρόστιμα για διάφορες παρανομίες ή «παρανομίες», κυρίως αγορανομικής φύσεως. Έπειτα περίμενε να χτυπήσει του τηλέφωνο του, στην άλλη άκρη του ακουστικού βρίσκονταν κάποιος από τους επιχειρηματίες τον οποίον προσέγγιζε φιλικά. Το πρόστιμα σβήνονταν με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά ο επιχειρηματίας είχε την υποχρέωση να αγοράσει κάποια δικά του έργα τέχνης. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για τη δράση του εν λόγω υποψηφίου, με τους πολιτικους του αντιπάλους να ετοιμάζουν έναν πλούσιο φάκελο για τον Εισαγγελέα.
Ο συγκεκριμένος φάκελος για το σκάνδαλο με τον υποψήφιο δήμαρχο θα περιέχει sms του υποψηφίου στις κοπέλες και αποδεικτικά για το αλισβερίσι με τα έργα τέχνης. Οι καταγγελίες δεν θα σταματήσουν μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά θα συνεχιστούν μέχρις ότου η περίπτωση του πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος έχει μακρά ιστορία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έχει διαδραματίσει ρόλο και στην ΕΝΑΕ. Πρόκειται για υποψήφιο σε πολύ μεγάλο δήμο της Αττικής, όπου αν αυτά που γράφονται ανώνυμα γι’ αυτόν γίνουν επώνυμα, τότε καλύτερα να πέσει στην… πολυτραγουδισμένη θάλασσα του συγκεκριμένου δήμου. Τι άλλο να πούμε; Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ΟΛΠ αγόρασε πίνακες του συγκεκριμένου υποψηφίου δημάρχου. Τυχαίο;
πηγη:fimes.gr

ΦΟΒΕΡΟ!

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων στο συνδυασμό Μπεριάτου. Παραίτηση Σκληρού.




Νέο σοκ στο ΠΑΣΟΚ με παραίτηση Σκληρού: “Δεν έχω άλλες ηθικές ανοχές”!

Παραίτηση – σοκ υπέβαλλε σήμερα τα μεσάνυχτα ο Παναγιώτης Σκληρός από τη θέση του γραμματέα της Περιφερειακής του κόμματος, δηλώνοντας με
οξείες βολές ότι αποσύρεται πλέον και από τη διαδικασία επιλογής αντιπεριφερειάρχη.

Κάνει λόγο ουσιαστικά για υπόγειες διαδρομές και παρεμβάσεις στο



ψηφοδέλτιο Μπεριάτου, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι, τους οποίους δεν κατονομάζει, πιέζουν ώστε να μην οριστεί το πρόσωπό του ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Μάλιστα, δεν διστάζει να θέσει ζήτημα ηθικής και καταθέτει την παραίτησή του από την Περιφερειακή, λέγοντας ότι τη δουλειά του μπορούν να την κάνουν οι νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα.
Την παραίτηση απέστειλε στο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σε επιστολή που κοινοποιεί στον πρόεδρο του κόμματος, τον γραμματέα περιφερειακής οργάνωσης, τον Τομέα εσωτερικών και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων.


Βολές με αποδέκτη

Επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτη Σκληρό, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία περαιτέρω δήλωση ή να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τη γραπτή του δήλωση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου προς τον κ. Μπεριάτο να μην δώσει την υποψηφιότητα για την αντιπεριφέρεια στον γραμματέα της Περιφερειακής, αν και μέχρι σήμερα η εν λόγω υποψηφιότητα θεωρούταν από Επτάνησα και Αθήνα ως δεδομένη, ήταν η αφορμή αλλά όχι και ο μόνος λόγος για την αποχώρηση – έκπληξη.
Το κείμενο της παραίτησης

Όλη η επιστολή Σκληρού αναφέρει τα εξής:



“Επειδή έχω γίνει δέκτης του "προβληματισμού"σας αναφορικά με τον ορισμό μου σαν αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και επειδή "κατανόησα και κατανοώ" και την διαδικασία των επιλογών για περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες αλλά και πράγματα πέραν της επιφάνειας σαν .. παλιός στο κίνημα που έχω υπομείνει πολλά- όχι όμως άλλο τώρα-, σας παρακαλώ όπως δεχθείτε την αποδέσμευσή μου από αυτή την υποψηφιότητα προς διευκόλυνση σας και ικανοποίηση των όσων "προβληματίζονται" και πιέζουν.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον ορίσετε καθώς και στον συνδυασμό του κ. Μπεριάτου.
Μετά από αυτό και επειδή εκ μέρους μου δεν υπάρχουν άλλες πλέον ηθικές ανοχές παρά μόνο συνέπεια και αγωνιστικότητα όπως πάντα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα παρακαλούσα να δεχθείτε και την παραίτησή μου από γραμματέας της Περιφερειακής επιτροπής Ιονίων νήσων. Οι ΝΕΕΑ μπορούν πλέον να κάνουν πολύ καλά την δουλειά που απαιτείται.
Σας παρακαλώ να κατανοήσετε ότι οι αποφάσεις μου είναι οριστικές”.
ΠΗΓΗ: Corfupress.com

Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ: Οι Ιδεολογίες ΔΕΝ Αλλάζουν!...

  
Από ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  
Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο:
«Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση»
Το καταστατικό και τα θεμελιώδη ιδρυτικά κείμενα ενός κόμματος ή κινήματος αποτελούν μη δυνάμενη να αλλοιωθεί έκφραση των σκοπών και του πολιτικού πιστεύω και προσανατολισμού του.
Για το ΠΑΣΟΚ τέτοια κείμενα είναι το καταστατικό και η ιδρυτική πολιτική διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη του 1974.
Μέσα στα κείμενα αυτά εκφράζονται οι βασικές πολιτικές αρχές που διέπουν την συγκρότηση και την λειτουργία του κινήματος. Είναι οι αρχές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, οι πολιτικές αρχές με βάση τις οποίες συγκροτήθηκε το κίνημα, με την επιδίωξη της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας να έχουν εξέχουσα θέση στους πολιτικούς σκοπούς του κινήματος.
Οι θεμελιώδεις αυτές αρχές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να... και το περιεχόμενό τους. Ούτε βέβαια μπορούν να αποτελέσουν κενό γράμμα ή να απαλειφθούν, όπως δεν μπορούν να απαλειφθούν τα ιστορικά κείμενα, οι επιδιώξεις, οι σκοποί. ...
 χάσουν το νόημά
Μία σειρά από καιροσκόπους εισοδιστές με άλλες πολιτικές θέσεις και αντιλήψεις μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ και επειδή είχαν ως σκοπό τους την ατομική άνοδο και τα στενά συμφέροντά τους ανήλθαν σε αξιώματα.
Με αυτούς τους ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις, με ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση και σχέση των εννοιών της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε ένα ακραίο νεοταξικό, νεοφιλελεύθερο και δεξιό κόμμα. Χωρίς καμία ιδεολογική και πολιτική παραγωγή κατάντησε περίγελο και ανέκδοτο της κοινωνίας και μηχανισμός διαχείρισης και συντήρησης που βλάπτει την ελληνική κοινωνία με τις οικτρές του επιλογές και πολιτική ποιότητα.
Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, το μεταλλαγμένο αυτό πολιτικό έκτρωμα, όχι μόνο δεν αποτελεί κόμμα και κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά αντιστρατεύεται και τις δύο αυτές πολιτικές αρχές που αποτελούν τους θεμέλιους λίθους και πυλώνες του. Για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, οι σκοποί της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, της χειραφέτησης του λαού, του ελέγχου από την κοινωνία των μέσων παραγωγής, αποτελούν καταστάσεις προς συκοφάντηση και αποφυγή.
Τα κόμματα και οι πολιτικές αντιλήψεις που τα συγκροτούν δεν αλλάζουν περιεχόμενο.
Αλήθεια, σε ποια πολιτική δημοκρατική και σοσιαλιστική απαντάται ως πολιτική επιλογή το ξεπούλημα της χώρας, οι «απελευθερώσεις» των αγορών, η αδιαφορία για τα προβλήματα του λαού, η παράδοση όλης της οικονομίας στις τράπεζες και στο πολυεθνικό κεφάλαιο;
Αυτά και άλλα πολλά πρεσβεύει, επιτελεί και προπαγανδίζει χωρίς αιδώ το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.
Το άγος της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτοί που μετάλλαξαν ένα κόμμα ελευθερίας, δημοκρατίας και σοσιαλισμού, σε ένα κόμμα που πρεσβεύει και πράττει τα ακριβώς αντίθετα.
Εμείς δεν φεύγουμε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και δεν συναινούμε στις επιλογές και τις πολιτικές τους.
Παντού θα μας βρουν απέναντι, σε κάθε πολιτική, σε κάθε επιλογή, σε κάθε εκλογή. Μέχρι να ξεκουμπιστούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί οι λεροί λιγούρηδες, που το καταστρέφουν και καταστρέφουν μαζί του το πιο δημιουργικό και αγνό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ιδεολογίες δεν αλλάζουν!!!.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ενώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στα Επτάνησα! Κοινή Δήλωση Γιώργου Καλούδη - Μάκη Φόρτε, φέρνει απόγνωση στο μνημονιακό νέο ΠΑΣΟΚ!


Επτανήσιες, Επτανήσιοι
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Επτανήσιους πολίτες όπου γης Απευθυνόμαστε σε εσάς, εμείς οι δύο, που είμαστε δύο από εσάς, που ζούμε και βιώνουμε την καθημερινότητα μας για μια ολόκληρη ζωή σε τούτο τον ευλογημένο τόπο.

Ενωμένο το ΠΑΣΟΚ στα Επτάνησα! Σε κατάθλιψη ο μνημονιακός υποψήφιος του νέου ΠΑΣΟΚ...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν…

Προβόπουλος και κυβέρνηση Ραγκούση…
  
Γράφει το Ζιζάνιο
  
Γιάννη μάζεψε τους, γιατί μας έχουν τρελάνει στο ψέμα και μπορεί να έχουμε μεταξύ μας προβλήματα πριν το ΠΑΣΧΑ.
Ο μεν Γ. Παπανδρέου ακούει εκστασιασμένος και συγχαίρει τον Γ. Προβόπουλο (Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας), όταν μιλάει για τον ενάρετο κύκλο στην Ελληνική Οικονομία που άρχισε επί των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ.
Ο δε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, κατηγορεί τον Γ. Προβόπουλο ότι είναι υπεύθυνος για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν… είτε ο Προβόπουλος είναι...
 υπεύθυνος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, άρα δεν μπορεί να συμμετέχει στον ενάρετο κύκλο, είτε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ λέει βλακείες και λασπολογεί, είτε είσαστε μαζί με τον Προβόπουλο μία μεγάλη παρέα και δουλεύετε όλους εμάς ψιλό γαζί.
Επειδή μάλλον συμβαίνει το τρίτο… είσαστε βαθειά νυχτωμένοι αν νομίζετε ότι μας δουλεύετε. Και θα το δείτε και θα το καταλάβετε πολύ σύντομα…

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

"Ρε παιδιά εγώ για έναν καφέ ήρθα εδώ πέρα"

Έλεγε συνεχώς ο υφυπουργός Θάνος Μωραϊτης σήμερα στο Γρίμποβο κατά τις 7 η ώρα το απόγευμα.Μάταια όμως.Ούτε τον καφέ του δεν τον άφησαν να πιει τον άνθρωπο.Όλη η ιστορία έγινε για το χρίσμα,ωστόσο εμείς πιστεύουμε τον Θάνο που λέει πως δεν ανακατεύτηκε!

Μας κάνουν πλάκα

Από αυτό εδώ το blog εχουμε θίξει τα παραπολιτικά κυκλώματα της κυβέρνησης Ραγκούση κατ'επανάληψη και θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους όσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι.Και θα σταματήσουμε μόνο όταν κάποιοι κύριοι αντιληφθούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το σπίτι τους να το ντύνουν με κουρτίνες βεραμάν και χρώματα τρικολόρ αλλά ούτε μια ερμαφρόδιτη Μ.Κ.Ο για να "παίζουν"κατά το δοκούν.
Να εξηγούμαστε λοιπόν.Έχει γίνει ένα μπάχαλο σε όλη την Ελλάδα με τις επιλογές υποψηφίων όπου ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο Γ.Ραγκούσης και τον συναγωνίζεται ο Θ.Τσούρας.(Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε.Ο μεν Ραγκούσης θα φύγει φτυσμένος από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ,ο δε Τσούρας είναι ήδη φτυσμένος άλλα δεν το έχει καταλάβει ακόμα).
Στην 5η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας επέλεξαν να βάλουν έναν άνθρωπο που είναι απεχθής στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ  μόνο και μόνο για να κάνουν το καλό σε κάποια παράκεντρα εξουσίας.Τυχαίο είναι ότι ο άνθρωπος δήλωνε οτι μόνο στην περιφέρεια πάει.Όχι,διότι στην περιφέρεια και τον Ρανταπλάν να έβαζε θα έβγαινε.Αλλά η Πάτρα είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα,θέλει πολλά κιλά για να εκλεγείς.
Στην Θεσσαλονίκη ίσως βγει ο Μπουτάρης αλλά αυτό που θα βγει δε θα είναι ΠΑΣΟΚ.Έναν άνθρωπο που φρόντισε να τον εξεφτελλίσει το κόμμα 4 χρόνια πριν τώρα τρέχει ξωπίσω του με λογικές αννανέωσης μιας και πάτησε τα 70.
Στην Πελοπόνησο επικράτησε το δόγμα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".Αμ δε τα αγιάζει πάντα κύριοι.Στα Ιόνια Νησιά έβαλαν τον τοπικώς άγνωστο κ.Μπεριάτο να διεκδικήσει την περιφέρεια.Πως,με ποια κριτήρια,με ποια λογική;
Στο δήμο Αθήνας έβαλαν τον συνήγορο του πολίτη.Κόμμα εξουσίας είσαι,ΠΑΣΟΚ είσαι,δεν παίζεται μπαλαλάικα κύριοι.
Και βεβαίως στον δήμο Καρπενησίου,τα εφιαλτικά σενάρια έφτασαν στο απώγειό τους.Οι κατήγοροι του Ανδρέα 20 χρόνια μετά δικαιώνονται.Ή μήπως έγινε ρελανς με τον δήμο Αμφιλοχίας;
Αλλά για το νομό Αιτωλοακαρνανίας θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Κυβέρνηση Ραγκούση και “Επτανησιακή Αναγέννηση”…

Γράφει το Ζιζάνιο


Γιάννη δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, καθόλου καλά, πρόσεχε λίγο σου λέω θα πάθουμε πλάκα και θα τρέχουμε…

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αντάρτικος συνδυασμός Επτανησιακή Αναγέννηση συγκεντρώνει, εκτός από την καθολική αποδοχή των οπαδών του ΠΑΣΟΚ στα Επτάνησα και την υποστήριξη όλων των επιφανών και καταξιωμένων τοπικών στελεχών του μαζικού κινήματος.

Πρόσφατα στον συνδυασμό Επτανησιακή Αναγέννηση εντάχθηκε και ο τέως Δήμαρχος Αργοστολίου Γεράσιμος Φόρτες.

Για να μην κατηγορηθούμε για αντί-ΓΑΠ λογική, δεν θα αναφέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μπεριάτος στην κατάρτιση του συνδυασμού του, παρά την γενναία ενίσχυση που δέχεται από τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκη. Ελπίζουμε με την αρωγή των κεντρικών του Κινήματος να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Μπεριάτος και να δούμε μία δημοκρατική και γόνιμη αντιπαράθεση μεταξύ όλων των υποψηφίων.

Τώρα Γιάννη αν χάσεις και από τον Καλούδη, τι θες να κάθεσαι να περιμένεις το ΠΑΣΧΑ, καλύτερα να φύγεις μόνος σου, εξ’ άλλου σε έγραψε η ιστορία ως αναπληρωτή πρωθυπουργό τι άλλο θέλεις από την ζωή σου;
πηγη:stoxasmos-politiki

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η κατρακύλα» του Αργύρη και ο πανικός της Ιπποκράτους

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Αργύρη, όπως φαίνεται από τα τελευταία ευρήματα των σχετικών δημοσκοπήσεων που διεξάγονται.



Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής υπολείπεται σημαντικά έναντι του «εκλεκτού» της ΝΔ Αλέξανδρου Καχριμανή. Αυτό έχει προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό την Ιπποκράτους και για αυτό το λόγο το επόμενο διάστημα πρωτοκλασάτα στελέχη θα βρεθούν στο πλευρό του τέως αντιπροέδρου της Βουλής, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα.



Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Ήπειρο ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης θέλοντας να κινητοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό, αφού η συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται από τις σίγουρες για το κυβερνών κόμμα.



Τη Δευτέρα μάλιστα, θα ανέβει στην Ήπειρο ο υπουργός Προεδρίας Γιάννης Ραγκούσης. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα στο εξωτερικό, καλείται ο ... «αντ' αυτού» να προωθήσει τις κατά τόπους υποψηφιότητες.
πηγη:parapolitika.gr

Ανανέωση;Τι είναι αυτό;

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κατσικόπουλος : μια π...α χωρίς τζατζίκι

Σε γνωστή αλησίδα φαγητού γρήγορης εξυπηρέτησης  της Πάτρας εθεάθη να παραγγέλνει τούτη την μοναχική νύκτα ο νομάρχης Αχαιας Δ.Κατσικόπουλος

Κατά(ρ) της επένδυσης στο Ελληνικό... κατά της μετατροπής του μητροπολιτικού πάρκου από Ελληνικό σε αραβικό “Λας Βέγκας”»

 Διακρατική συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ  αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη από τον πρωθυπουργό με τον εμίρη Αλ Θανί του Κατάρ.

Που το πάει ο Γερουλάνος; ...Nα γίνει η Ελλάδα μια κυρίαρχη δύναμη στα τυχερά παιχνίδια σύμφωνα με το πρότυπο του Λας Βέγκας;

Η συμφωνία θα δηλώνει την πρόθεση διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα θα περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με την αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Ερώτηση για το θέμα του μνημονίου με το Κατάρ κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παν. Λαφαζάνης κάνει λόγο για «απαράδεκτο ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας και μάλιστα με διαδικασίες καθ’ όλα αδιαφανείς» και υποστηρίζει χαρακτηριστικά : «Στον Τύπο αναφέρεται ότι θα παραχωρηθεί έως και το 30% του παλιού αεροδρομίου, το οποίο υποτίθεται ότι θα γινόταν μητροπολιτικό πάρκο. Αντί για πάρκο και δέντρα όμως θα "φυτρώσουν" ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα και καζίνο, μετατρέποντας το Ελληνικό σε αραβικό “Λας Βέγκας”». ...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

“Γεννήθηκε” ο Μαρξ του νέου σοσιαλισμού... Π. Γερουλάνος: «Το στοίχημα δεν είναι αυτό που ήταν. Έχει δώσει την θέση του σε μια βιομηχανία με τεράστιες προοπτικές και ευκαιρίες. Μια βιομηχανία που έχει περισσότερα κοινά με την ψυχαγωγία…»! Έλεος, υπάρχει κάποιος ΠΑΣΟΚ να τον μαζέψει;...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας
  
Το όραμα του Υπουργού Πολιτισμού για μια Ελλάδα καζίνο
Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από την ημερίδα του τζόγου και δημοσιεύτηκαν στον τύπο δίνουν το στίγμα τον κυβερνητικών προθέσεων. Ήταν αναμενόμενο ότι θα γινόταν κάθε δυνατή προσπάθεια υποβάθμισης της συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση όπως και έγινε με την υπουργική δήλωση «στη διάρκεια της εκδήλωσης στη διαβούλευση έλαβε μέρος ένας μικρός αριθμός πολιτών αλλά ένας μεγάλος αριθμός φορέων και επαγγελματιών του χώρου των παιγνίων».
Φαίνεται ότι τα 1513 σχόλια εκ των οποίων εκατοντάδες εξέφραζαν την...
 πλήρη διαφωνία πολιτών στην απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών έγιναν από ένα μικρό τμήμα της Ελληνικής Κοινωνίας και τα μόνα ουσιαστικά ήταν των παραγόντων που διαφωνούσαν για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του τζόγου.
Αυτό που κανένας δεν περίμενε όμως ήταν τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου. Παραθέτω αυτούσια την εισαγωγή της ομιλίας του:

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αγαμοι Θυται

Κρυφό και κοινό μυστικό στην ευρύτερη κοινωνία του Αγρινίου  τα άτομα που καθόρισαν με τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες τους  την μη επιλογή Πα - Σώκου για την υποψηφιότητα στην  περιφέρεια Αιτ/νιας.Η δυσαρεστημένη εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ  Αγρινίου και Αιτ/νιας ευρύτερα  κι όχι μόνο, αναρωτάτε και δυσανασχετεί βλέποντας τον μοναδικό υπέρμαχο για την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου να ‘ακυρώνεται’ όχι από την βάση και την πλειοψηφία τους αλλά από πέντε δέκα το πολύ άτομα.
Η Αιτ/νία είναι ένας πολύπαθος νομός με ελάχιστους πολιτικούς ικανούς στα αυτοδιοικιτικά που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν….. Η ’αντιπροσωπία’ στην βουλή δεν εξυπηρετεί παρά μόνο προσωπικά συμφέροντα και τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό

Φορτηγών συνέχεια ..... στο Συντριβάνι




Προπηλακισμούς και ύβρεις δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης από τους ιδιοκτήτες φορτηγών της περιοχής,λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής ομιλίας του δημάρχου Αγρινίου.Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την βοήθεια των ψυχραιμοτέρων ...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Aνεξάρτητος ο Μ. Γιομπαζολιάς στην Αθήνα;...

Προεκλογική βόμβα ετοιμάζεται να σκάσει στον Δήμο της Αθήνας ή στην περιφέρεια Αττικής ή και στα δύο. Πληροφορίες φέρουν το γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, Διευθυντή του καναλιού EXTRA-3 και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Σκανδαλίδη στην Αθήνα, να προτρέπεται να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για τον πρώτο Δήμο της χώρας.
Ο Γιομπαζολιάς δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, επίμονες προτροπές, για να διαφοροποιηθεί, από τρεις ομάδες:
1. Από στελέχη οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, που διαφωνούν με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, μαζί με την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» του Φώτη Κουβέλη και τους Οικολόγους, την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, για το Δήμο Αθήνας.
2. Από στελέχη του κοινού κύκλου πολιτικών φίλων, που έχουν ο Μάκης Γιομπαζολιάς και ο ανεξάρτητος υποψήφιος στην...
 περιφέρεια Αττικής, επίσης δημοσιογράφος, Γιάννης Δημαράς. Οι δύο είναι αδελφικοί φίλοι από δεκαετίες και συνυπήρξαν στον Δημοτικό συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» του Δημαρά, που κέρδισε την τρίτη θέση στο Δήμο Αθήνας το 2002 και συγχωνεύθηκε με τον συνδυασμό του Κώστα Σκανδαλίδη το 2006, με τον οποίο αναδείχθηκαν, δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο ο Δημαράς, όσο και ο Γιομπαζολιάς.
3. Από μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με την κυβερνητική οικονομική πολιτική του «μνημονίου»
Οι προτροπές προς τον Γιομπαζολιά, από όλους τους παραπάνω είναι είτε να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού στον Δήμο Αθήνας, είτε να ενταχθεί στον συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά, στην περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάκης Γιομπαζολιάς,

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία συντριβανίου ...


Τους περιμετρικούς δρόμους του συντριβανίου έχουν κλείσει αυτή την στιγμή οι οδηγοί φορτηγών,λίγο πριν την προεκλογική ομηλία του δημάρχου Αγρινίου Π.Μοσχολιού στο Παπαστράτειο.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο "νέος" σοσιαλισμός του νεοφιλελευθερισμού...

Επιστολή βουλευτή ΠΑΣΟΚ: Μας… γράψατε





Νέος βουλευτής Αρκαδίας ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά δεν «μασάει». Αντιδρώντας στην επιλογή στήριξης του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο, έστειλε επιστολή στον γραμματέα του κόμματος και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Με αιχμηρό τρόπο επισημαίνει τα εξής:

«…Σ’ ένα κόμμα που υπερασπιζόμαστε τη διαβούλευση και τη συμμετοχική δημοκρατία, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ως βουλευτής εκλεγμένος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν κλήθηκα να...

εκφράσω την άποψή μου για την υποψηφιότητα που θα στήριζε το Κίνημά μας στις εκλογές για την Περιφέρεια. Όπως επίσης, είναι εύλογο απορίας ότι δεν κλήθηκαν οι Βουλευτές που εκλέγονται στις αφορούσες περιοχές σε συζήτηση - διαβούλευση για το θέμα, κάτι το οποίο είχα προτείνει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής και οι βουλευτές να ενημερωθούμε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεδομένων των όσων μόλις περιέγραψα, της πολιτικής ιστορίας και διαδρομής της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, καθώς και των αντιδράσεων των στελεχών μας για την απόφαση αυτή που διασπά την πολιτική βάση της παράταξης, και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία, θα ήθελα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στην απόφαση και ποιοι πρότειναν την υποψηφιότητα αυτή».

Τα σχόλια περιττεύουν…

Κώστας Γεωργάκης: 19 Σεπτέμβρη 1970 – 19 Σεπτέμβρη 2010... Σήμερα, μετά από 40 χρόνια, λίγοι θυμούνται εκείνη την θυσία...

Γένοβα 19 Σεπτέμβρη 1970
Ο 22χρονος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης
διαμαρτυρήθηκε με την αυτοπυρπόλησή του για την δικτατορία στην Ελλάδα.
Στον πατέρα του άφησε το ακόλουθο γράμμα:
«Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψης. Ο γυιός σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης, δεν μπορώ ν’ αντέξω άλλο. Δεν θέλω εσύ να αντιμετωπίσης κανένα κίνδυνο γι αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφθώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίση τους τυράννους.
Συγχώρα με αν μπορείς
ο Κώστας σου
»

Με τον θάνατο του Κώστα Γεωργάκη έγινε φανερό σε όλους πως το φασιστικό εγκληματικό χέρι δουλεύει ασταμάτητα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, φανερά και κρυφά, για να διαλυθεί το αντιφασιστικό κίνημα στην Ιταλία.
Στο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» αρ. 11, του Α.Μ.Ε.Ε. στην Ιταλία, τον Οκτώβρη του 1970, τα στοιχεία που παρατίθονται είναι...

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλο και τούτο... Ικαρία: ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ, ΔΕΞΙΑ, ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον ΚΚΕ!...

Και μαζί και τα ίδια λένε

Θίχτηκε η «Αυγή» από την ευρύτερη δημοσιότητα που έδωσε ο «Ρ» στο γεγονός ότι στην Ικαρία υποψήφιος του ΣΥΝ με τη στήριξη και των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. κατεβαίνει στις εκλογές ενάντια στον υποστηριζόμενο από το ΚΚΕ για το Δήμο Σ. Σταμούλο.
Γράφει η «Αυγή» ότι ο «Ρ» προσπάθησε «να συκοφαντήσει το ενωτικό ψηφοδέλτιο» κι ότι ο «Ρ» «καταφεύγει στο ΛΑ.Ο.Σ. για να πλήξει ένα εγχείρημα το οποίο μετά από αρκετά χρόνια αμφισβητεί το κατεστημένο (σ.σ.: κατεστημένο η λαϊκή ψήφος;) που δημιούργησε το ΚΚΕ ελέγχοντας τους τρεις δήμους του νησιού που τώρα συγχωνεύονται». Οπως και ότι «Η αλλαγή στην Ικαρία είναι ανάγκη και θα γίνει πραγματικότητα στις 7 Νοεμβρίου».

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σύντροφοι γιατί πεθαίνουμε έτσι;

Ο σμπίρος μου ο οποίος βρισκόταν την περασμένη Τρίτη-κατά τύχη-στο divani caravel με πληροφόρησε για κάποια ευτράπελα που έλαβαν χώρα στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.Από τη συγκομιδή πληροφοριών που έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο ΠΑΣΟΚ κάποια νέα ομάδα ετοιμάζεται.Μετά την αριστερή πρωτοβουλία,την κοινωνική αριστερά,τους γεννηματικούς,τους εκσυγχρονιστές είναι σχεδόν έτοιμη η ομάδα των ΛΟΥΜΠΕΝ.
Είναι ίσως η πιο εύκολη τάση μιας και δεν έχει ούτε πολιτικά,ούτε ιδεολογικά αλλά ούτε κοινωνικά χαρακτηριστικα.Είναι η πλέον προσωποπαγής και μοντανιστική τάση που εκφράζεται με τη φράση "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".
Πολιτικοί αγύρτες,εκβιαστές συνειδήσεων, γυρολόγοι των κομμάτων κατά το παρελθόν που μόνο τους μέλημα είναι η μοιρασιά και η ίντριγκα(ένεκα της μοιρασιάς).
Βέβαια αυτοί στο ΠΑΣΟΚ ήταν λίγοι αλλά μόλις το κόμμα έγινε ευάερο,ευήλιο και διαμπερές βρήκα τον τέταρτο δρόμο και εισήλθαν.Από την ΠΟΛ.ΑΝ κι από το Κ.Ε.Π,από τη φιλελεύθερη συμμαχία,από τα υπόγεια της Κ.Υ.Π μαζί με κάτι ξεχασμένους "συντρόφους" αποτελούν τη νέα τάση του ΠΑΣΟΚ.Την "σαρα και τη μάρα".
Το θέμα με τη νέα τάση είναι ότι δεν ξέρουμε ποιοι είναι και ποιο είναι το βιογραφικό τους.Για τον Παναγιωτακόπουλο ξέρουμε,για τον Οικονόμου ξέρουμε,για τον Σημίτη ξέρουμε για αυτούς δεν γνωρίζουμε από που κρατάει η σκούφια τους.Γνωρίζει όμως η κοινωνία που ξέρει να ξεχωρίζει το κίβδηλο από το αληθινό,το σάπιο από το υγιές,το πρόσωπο από το προσωπείο.Σας υποσχόμαστε ότι θα γνωρίσουμε μαζί αυτήν τη νέα τάση και κυρίως τα άνθρωπάκια που την απαρτίζουν.
  • Εθεάθη στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου να πιάνει "αγκαζέ" σύντροφο με ανώτερο αξίωμα και να του λέει:Εγώ τον έβγαλα,εγώ θα τον καταστρέψω.Εγώ λοχίας δε γίνομαι".Ποιον εννοούσε άραγε;Μήπως τον Κατσικόπουλο;
  • Η νέα τάση του ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί το "εγώ".

ΝΑΙ στο Καρτ ΟΧΙ στην ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Παρακαλώ κάντε κλικ για να διαβάσετε.

Της κακομοίρας γίνεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.




Της κακομοίρας γίνεται στην Περιφέρεια, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον Ηλία Μπεριάτο για τη θέση του Περιφερειάρχη.
Πρώτη απ’ όλους έφαγε «ήττα» η ωραιοτάτη Άντζελα Γκερέκου, η οποία είχε πει το «ναι», αλλά κόπηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος επέλεξε, τελικά, τον πρώην συνεργάτη του Αντώνη Τρίτση.
Αυτή η πρωτοβουλία του Προέδρου ανακάτεψε την «τράπουλα», γιατί ο Ηλίας Μπεριάτος

δήλωσε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του.
Από εκεί και πέρα, άρχισε ένα «ντελίριο», που δεν έχει τελειωμό, με στόχο να «πιεστεί» ο Μπεριάτος και να μην αποδεχθεί την πρόταση του ΓΑΠ, η οποία θα ανακοινωθεί, επίσημα, αύριο.
Και το κουλουβάχατο αρχίζει: Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σκληρός αρχίζει να διαδίδει δώθε – κείθε ότι η υποψηφιότητα Μπεριάτου δεν είναι σίγουρη και αυτό, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, γιατί ο Μπεριάτος δεν επρόκειτο να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Λευκάδας ως Αντιπεριφερειάρχη.
Από δίπλα και ο Νομάρχης Κεφαλονιάς Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος βλέπει ισχνή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Μπεριάτου ως Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, πιάνει και «σοβινιστική τρέλα και κορδέλα» τους Κερκυραίους, οι οποίοι το φυσάνε και δεν κρυώνει, για την επιλογή τού Μπεριάτου, ο οποίος είναι Κεφαλονίτης και όχι Κερκυραίος.
Και μέσα στη γενική αναμπουμπούλα, μαζεύονται, την Παρασκευή το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, και εμφανίζεται στο προσκήνιο ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα Γιώργος Καλούδης, ορκισμένος εχθρός της Άντζελας Γκερέκου και λέει στους συμπολίτες του: «Η Κέρκυρα βουλιάζει και πρέπει να τη σώσουμε»!
Εννοούσε εμείς, οι Κερκυραίοι, θα σώσουμε την Κέρκυρα και όχι φυσικά ο Κεφαλονίτης ο Μπεριάτος ή οποιοσδήποτε άλλος.
Και στείλανε το μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο τρέχει και δε σώνει.
Ωστόσο, εμάς μας ενδιαφέρει ποιος θα σώσει τη Ζάκυνθο, η οποία οδεύει στην καταστροφή και όχι την Κέρκυρα.
Από εκεί και πέρα, αν το προσέξατε, οι ειδήσεις της Περιφέρειας αφορούν Κεφαλονίτες, Λευκαδίτες και Κερκυραίους, αφού Κερκυραίοι είναι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, Σπύρος Σπύρου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αντίστοιχα, Κεφαλονίτες είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Ηλίας Μπεριάτος, εάν δεν είναι, φυσικά, ο Καλούδης, έστω και ανεξάρτητος, και, βέβαια, ο Λευκαδίτης Παναγιώτης Σκληρός, ο οποίος έχει εμφανή παρουσία στα πολιτικά τεκταινόμενα.
Ζακυνθινός πολιτικός, που να ξεχωρίζει και να έχει περιφερειακή εμβέλεια, δεν υπάρχει!
Βέβαια, οι Ζακυνθινοί ασχολούνται μόνο με τη Ζάκυνθο και την έκαναν σαν τα μούτρα τους. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την Περιφέρεια.
Πρέπει πρώτα να καταστρέψουν, ολοσχερώς, το νησί και μετά να καταστρέψουν και την Περιφέρεια. Άλλωστε, η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχουμε αναπτύξει μεγάλη εμπειρία, ιδιαίτερα στους εμπρησμούς!
Και για να μιλήσουμε σοβαρά: Είναι λάθος η υποτίμηση του ρόλου της Περιφέρειας από τους Ζακυνθινούς, γιατί ενταχθήκαμε σ’ αυτήν και θα ψηφίσουμε μάλιστα για αυτήν σε δύο μήνες.
Και μια και μιλάμε για ψήφους, γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται, ότι για τη στελέχωση του περιφερειακού ψηφοδελτίου απαιτούνται 8 υποψήφιοι από τη Ζάκυνθο και 8 από την Κεφαλονιά, 5 από τη Λευκάδα, ένας από την Ιθάκη και 22 από την Κέρκυρα;
Πού θα βρεθούν όλοι αυτοί και, ιδιαίτερα, ποιοι θα ενδιαφερθούν να στελεχώσουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, όπως το διαφαινόμενο του κ. Καλούδη;
Και κάτι ακόμα: Ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Περιφέρεια, δεν έχει κάνει ακόμα τις κινήσεις του. Παρακολουθεί, όμως, εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα μιλήσει όταν πρέπει.
Και εκεί να δεις τι έχει να γίνει!
Οψόμεθα!

ΠΗΓΗ: imerazante.gr

Μέρες Καραμανλή της ΕΡΕ η Αθήνα...


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ,ΣΩΣΤΟ !...(τα δάνεια ΠΑΝΤΟΤΕ, έστω και αργά , επιστρέφονται...)




ΤΟ ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ

Ο ΛΑΒΩΝ ...(το χρίσμα, με την καλή έννοια!)...


Ο ΕΞΩΦΛΗΣΑΣ (το χρέος ...ανακοίνωσης υποψηφίων !)
πηγη:gialinomati.blogspot.com

Κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ: Αρχίζει η Διάσπαση…

  
Γράφει το Ζιζάνιο

Μετά την διάσπαση στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων ήρθε και η διάσπαση στην περιφέρεια Αττικής και μάλλον ακολουθεί και η διάσπαση στον Δήμο της Αθήνας.
Ο πρωθυπουργεύων Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ βλέπει να αυξάνονται τα...
 εκλογικά προβλήματα και σκέφτεται από τώρα την 14η Νοεμβρίου.
Εάν, λέμε εάν, ο χάρτης δεν γίνει πράσινος στις αυτό-διοικητικές εκλογές ποιος θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο;
Μήπως πάρει την θέση του ο Χάρης, που πονηρός όπως είναι τραβήχτηκε στα δύσκολα (αυτοδιοικητικές εκλογές), για να επανέρθει αμέσως μετά ώστε να κάνει εκ του ασφαλούς κριτική και να τελειώσει μια και έξω με τον Γιάννη;
 

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ναι ναι ναι

Ο πρώτος στόχος εξετελέσθη!!!Ο ΠαΣώκος εκτός χρήσματος για περιφέρεια....Αντρούλι μου πες στον Γιάννη να με κάνει υπουργό και για σένα εγώ είμαι εδώ....πότε θα γίνει κι αυτό πραγματικότητα!!!!

τετοια βιογραφικά είναι για γέλ(ο)ια ....

   Είναι κρίμα με βιογραφικά σαν αυτά ,να κατέχουν τέτοιοι άνθρωποι,νευραλγικές θέσεις....Διορισμένοι προφανώς σε όλα αυτά τα αξιώματα αλλά από ποιον στην τελική;Ποιος είναι αυτος που τους διορίζει ; Η εκλογική βάση;Η αξιοκρατία των βιογραφικών;Ε;Τυχαίο;
Παλαιότερα τέτοια βιογραφικά ήταν της μόδας;Αλλά σήμερα η Ελλάδα έχει ποιο αξιόλογους ανθρώπους ποιο μορφωμένους η μήπως τα περι ανέργων με δυο και τρια πτυχία είναι πλάνη;Ε;Η αναζήτηση δουλειάς είναι δύσκολο πράγμα μάλλον κ.Κατσιφάρα.Γιατί δεχτήκατε το χρήσμα που δεν θέλατε;Επαγκελματίας;Μπα δεν πιστεύω.....
 Υ.Γ.1 Ξέχασε στο επίσημο βιογραφικό να μας αναφέρει πότε και που βγήκε εκλεγμένος σύνεδρος...
Υ.Γ.2 Βέβαια στα ΤΕΙ Πάτρας έχει σπουδάσει κι ένας όμορός του υφυπουργός.Αυτοι κατέθεσαν στο opengov επίσης;

Παρακαλώ διαβάστε ..... αξίζει....



Βιογραφικό

Ποιός βουλευτής Αιτ/νιας έφαγε πόρτα σε μαγαζί;

Και τι πόρτα!!!Όχι στο Villa Mercedes άλλα σε συνοικιακό καφενείο.Δείτε ποιος...

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δεμαρτίνος: διαφωνώ με την επιλογή Κατσικόπουλου και δεν βάζω υποψηφιότητα

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων Σπύρος Δεμαρτίνος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.Επίσης εξέφρασε την ριζική διαφωνία  με την επιλογή που έκανε το ΠΑΣΟΚ να ορίσει υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων τον Δημήτρη Κατσικόπουλο.Τέλος έκλεισε  χαρακτηρίζοντάς τον κ.Κατσικόπουλο ως επαγγελματία πολιτικό κάτι που επιβεβαιώνεται αφού ο ίδιος  θεώρησε ως μοναδική τελική επιλογή τον δήμο Πατρέων (για τον οποίο ανακοίνωνε ότι δεν τον ενδιέφερε....).
 Δηλώσεις του κ Δεμαρτίνου στο ραδιόφωνο του "Αντέννα Πάτρας 105,3"

"Το ΠΑΣΟΚ δεν... ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον Δήμο Πατρέων. Οι διαδικασίες έγιναν γρήγορα και πρόχειρα, χωρίς να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα".
Ο κ. Δεμαρτίνος επανέλαβε ότι κατά την άποψη του το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε επιμείνει στην υποψηφιότητα του Πρόεδρου του ΟΝΑΠ Γιάννη Κασίμη ο οποίος, όπως πρόσθεσε, "δικαιούτο να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου της Πάτρας".
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τόνισε ότι αν ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα θα έβλεπαν ότι η περίπτωση Κασίμη ήταν η ιδανικότερη για τον Δήμο Πατρέων και θα προσανατολίζονταν σε αυτή.

Το οpengov (Ανοιχτή Διακυβέρνηση) και τα "προσόντα" λειτουργούν με διαφάνεια. Τι φταίει το σύστημα που τυπικά προσόντα έχουν μόνον συγγενείς και φίλοι, ούτε καν ΠΑΣΟΚ; Διόρισαν στο ΔΣ του ΟΑΚΑ τον θείο πρωθυπουργικής συμβούλου...

...της Αίγλης Μπαλαμάτση που είχε διοριστεί από το παράθυρο στη Βουλή!


Από τον Σπύρο Αγγέλου

Σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεωργίου Νικητιάδη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 265/2.8.2010 διορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.) αποτελούμενο από τα κάτωθι μέλη:
1. Γρύλλη Λάζαρο του Δημητρίου (Δικηγόρο) ως Πρόεδρο και αναπληρωτή τον Ισμαήλο Γεώργιο Σπυρίδωνα.
2. Απόκη Δημήτριο του Ιωάννη (Δημοσιογράφο) ως Αντιπρόεδρο και αναπληρωτή τον Οικονόμου Αντώνιο του Θωμά.
3. Παραβαντή Γεώργιο του Κυριάκου (Δικηγόρο) ως Γραμματέα και...
 αναπληρωτή τον Κοντογεώργη Αθανάσιο του Παναγιώτη.
4. Κωτσήρα Γεώργιο του Βασιλείου (υπάλληλο υπουργείου Οικονομίας) και αναπληρώτρια τη Χατζάκου Αικατερίνη του Δημητρίου…..
Γνωρίζετε ποιος είναι ο κύριος που υπογραμμίζω;
Είναι ο πρώτος θείος της Αίγλης Μπαλαμάτση, (αδελφός της μητέρας της) του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού...


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ και ο Επιτάφιος…


Γράφει το Ζιζάνιο

Η πρόβλεψη για απουσία των Υπουργών της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ από την περιφορά του επιταφίου την επόμενη Άνοιξη, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αποκλειστικά ως μία δυσοίωνη πολιτική πρόβλεψη. Έχει και συμβολικό χαρακτήρα. 

Ναι μεν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ δεν θα βιώσουν το θείο δράμα αναλογιζόμενοι και μετανοούντες για τις αμαρτίες που έχουν διαπράξει προκειμένου να ανανήψουν ψυχικά φωτισμένοι από το θείο φώς της επικείμενης Ανάστασης. 

Αλλά όλοι εμείς οι πιστοί Χριστιανοί που ζούμε ο καθένας καθημερινά τον μικρό η μεγάλο Γολγοθά που μας επιβάλει η Τρόϊκα και το Μνημόνιο θα κατανοήσουμε καλύτερα και βαθύτερα το Θείο δράμα. Για όλους εμάς η Ανάσταση την επόμενη άνοιξη δεν θα έχει αποκλειστικά θεολογική διάσταση αλλά εθνική και κοινωνική αφού ο συμβολισμός της θα ξεπερνάει στις ψυχές μας την αποκλειστική θρησκευτική ερμηνεία και θα συμβολίζει και την Ανάσταση της Πατρίδας και του Έθνους.  ...

Τέλος, θυμίζουμε ότι ανήμερα το ΠΑΣΧΑ σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνεται το κάψιμο του Ιούδα. Προτροπή και Παράκληση προς όλους τους καλούς  Χριστιανούς. Τιμήστε το έθιμο καίγοντας το συνηθισμένο ομοίωμα του Ιούδα και όχι κάποιο μέλος της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ. Ο Ιούδας έστω και στο τέλος της ζωής του μετανόησε κάτω από το βάρος των τύψεων για τις πράξεις του. Τα μέλη της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ είναι και θα παραμείνουν αμετανόητα. 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ο Γ.Βιδάλης στο πλευρό του Γιάννη Δημαρά

Την υποστήριξή τουστην παράταξη του Γιάννη Δημαρά «Τώρα, για την Πάτρα!» δηλώνει μέσω γραπτής ανακοίνωσης και με τίτλο «Νισάφι Πιά» το παλιό μέλος της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Βιτάλης νέσω ενός αποσπάσματος από την Πολιτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο αναφέρει μεταξύ των άλλων σχετικά με τις αρχές που διακήρυττε το κόμμα:

  Στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα μία Ελλάδα πολιτικά και κοινωνικά αποκεντρωμένη και χειραφετημένη σε όλα τα επίπεδα. ….........…

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Τα όργανα ξεκίνησαν απ'ότι μαθαίνουμε και θα τελειώσουν μόνο όταν ο κόσμος αποστρατεύσει μια και καλή αυτούς που τους στέρησαν την ελπίδα.Κάποιες και κάποιοι έμαθαν εσχάτως τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και είπαν να τα τιμήσουν δεόντως.Όλημερίς ήτανε εκεί και τα βράδια..αχ αυτά τα βράδια.(Θα μιλήσουμε άλλη φορά για τα βράδια στα ξενοδοχεία ..).Πήγαιναν λοιπόν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και συκοφαντούσαν,έριχναν λάσπη και ψεύδη μη γνωρίζοντας ότι θα τους επιστραφεί με το χειρότερο τρόπο.Για όσους έχουν,άλλωστε,μια θεοκρατική αντίληψη ισχύει το μάχαιραν έδωκες.
Αυτοί όμως τη δουλειά τους έκαναν.Αφού θέλουμε την εκτροπή του Αχελώου,σου λένε,γιατί να έχουμε στα πόδια μας το Σώκο.Ανιδιοτελώς το σκέφτονται οι άνθρωποι.Όσοι είναι γυρολόγοι των κομμάτων ανιδιοτελώς σκέφτονται εξάλλου.
Και τώρα που δεν υπάρχει Σώκος;Έχουμε πει κατ'επανάληψη ότι η μη επιλογή Σώκου μόνο δεινά έχει να φέρει στον τόπο και μόνο καλά για τον ίδιο.Ο φίλος μου ο Νίκος όμως τι θα κάνει;Ο Μάκης;Ο Χρήστος;
Τώρα δεν υπάρχει Σώκος οπότε πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.
Θα στηρίξουμε τον Αποστόλη,λέει ο ένας,δεν το στηρίζω γιατί είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ,όχι ρηχό λέει ο άλλος.ΠΑΣΟΚ αλλά πρέπει να τον στηρίξουμε,γιατί πήρε τη θέση του Σώκου,λέει ο τρίτος.Ναι αλλά είναι "ορφανό του Τσοχαντζοπουλισμού" επανέρχεται ο πρώτος.Κοινώς πιασ' τ' αυγό.
Τα ίδια κάνουν και με τον Γιώργο.Πρώτα δεν το στήριζαν γιατί η συμφωνία ήταν Αχαιός υποψήφιος μπας και του δώσουμε τίποτα να πάει ντέρμπι το ματσάκι ωστέ να εκθέσουμε και το ΓΑΠ και στο Σώκο να τα φορτώσουμε αλλά και η φράξια μας να γίνει τεράστια.
Άκουσα λέει ότι ο Σώκος μιλάει με τον Αλέκο απ'την Πάτρα μπας και ενωθούν οι παλιοί σύντροφοι.
Ευκολότερο είναι να ξαναγυρίσεις στο ΚΕΠ εσύ και το υποζύγιό σου να γίνει πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος που θέλει παρά να περάσει μια καμήλα από την οπή της βελόνας.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

QUIZ!!!

Ποια βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος ήταν στέλεχος στο ΚΕΠ του κ.Αβραμόπουλου και μάλιστα υπεύθυνη για θέματα τύπου και επικοινωνίας;Γιατί δεν το βάζει στο βιογραφικό της-τόσο ντροπή είναι;Θα το πει η ίδια(σε εμάς και στους ψηφοφόρους της) ή θα το μαρτυρήσουμε εμείς;

Ανασχηματισμός για τα κάλλη της ξαδέρφης του υπερυπουργού

Τελικά μην ακούτε τίποτα, ο ανασχηματισμός έγινε αποκλειστικά και μόνο για τα κάλλη της ξαδέρφης του υπερυπουργού.
Τι και αν ο λαός και ιδιαίτερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν την οικονομική κρίση, η νέα κυβέρνηση, που μας σέρβιρε χθες το βράδυ ο ΓΑΠ, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Πενήντα άτομα περιλαμβάνει το νέο υπουργικό συμβούλιο, αν αναλογιστούμε ότι όλοι αυτοί χρειάζονται γραφεία, γραμματείς, φαρισαίους και άλλους παρατρεχάμενους το κόστος πάλι εμείς οι ίδιοι θα το πληρώσουμε.
Αχ δύσμοιρε ελληνικέ λαέ όλα για το καλό σου γίνονται. 
Μέχρι και η Μιρέλλα έγινε υπουργός, ο Ρόβλιας σταμάτησε τα ρουσφέτια, ο Ρήγας έλυσε το πρόβλημα μεταφοράς των ασθενών με τα ψαροκάικα στις Κυκλάδες (από δω και πέρα θα μεταφέρονται αποκλειστικά και μόνο με κανό), οι υπουργοί του Σημίτη δεν θα ξανακάνουν λαμογιές (το ορκίστηκαν στο ποδήλατο του ΓΑΠ) και όλοι εμείς τρισευτυχυ(ε)σμένοι θα τρέξουμε να υποστηρίξουμε τους περιφερειάρχες και δημάρχους του μνημονίου.
Άντε στον επόμενο ανασχηματισμό να τους εκατοστίσουμε!!!
πηγη:parospress.blogspot.com

Το Καλέντζι έτοιμο να ...αλώσει την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας!




O ορμώμενος εκ Καλεντζίου Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Ανταποκρίθηκα στην πρόταση – πρόκληση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών για το νέο θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Έχοντας επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, θα προχωρήσουμε με πίστη στις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ο νέος θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη, με ευαισθησία στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Είναι η ώρα να αλλάξουμε ριζικά τη λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας.
Το δίλημμα για όλους είναι ένα και σαφές: Θα μείνουμε καθηλωμένοι στη μιζέρια, τη στασιμότητα, τη μοιρολατρία και τις διαπιστώσεις, στα αδιέξοδα της μικροπολιτικής, στη στεγνή ρητορεία και τις καταγραφές, στο συμβιβασμό με την τελευταία θέση ή θα τολμήσουμε να αλλάξουμε ότι μας πληγώνει, ότι μας πνίγει, θα τολμήσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας, να κάνουμε τα άλματα που πρέπει και μπορούμε;
Εγώ τολμώ να μπω μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια της αναγέννησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Καλώ σε αυτή την προσπάθεια όλους τους πολίτες μαζί και καθένα ξεχωριστά, όλες τις παραγωγικές τάξεις, τις πνευματικές δυνάμεις, τη νεολαία, τους αγρότες, κάθε ανήσυχο και δημιουργικό πολίτη, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πολιτικές για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Να βγάλουμε τη Δυτική Ελλάδα από τη θέση του ουραγού της Ευρώπης.
Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.
Ήμουν παρών στην πρώτη επιτυχή εφαρμογή των εκλογών για αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Είμαι πάλι παρών στην πρώτη μάχη για το νέο θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη.
Στις 7 Νοέμβρη, πιστοί στις διαχρονικές αξίες της διαφάνειας, της καθαρότητας, της αξιοπιστίας, που μας συνδέουν, όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δίνουμε το παρόν για να φέρουμε νέα πνοή στην Περιφέρειά μας.”

Οnline-press: Αφού κ. Κατσιφάρα είπες πρώτα το ΝΑΙ στο μνημόνιο καταδικάζοντας για πολλά χρόνια στην ανέχεια και στην φτώχεια πολλούς συμπολίτες σου , και είπες και χθες δουλικά (μιας και ήσουν ο μόνος) στον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό του ΔΝΤ και της τρόικας ακόμα ένα ΝΑΙ. Αυτή την φορά το έκανες για την αναγέννηση όπως λες της πιο φτωχής περιφέρειας της χώρας. Άστα μεγάλε μας τα είπαν και άλλοι ..... Άλλωστε θα θέλαμε να γνωρίζουμε και τα ..προσόντα σου πέρα από το ότι έτυχε να είσαι ο ανιψιός αυτουνού που κατά δήλωσή του δεν θα τον γνώριζε ούτε καν ο θυρωρός του αν δεν ήταν ο Ανδρέας! 

πηγη:aigio.org 

ΘΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο ανασχηματισμός ολοκληρώθηκε, οι νέοι υπουργοί προσαρμόζονται από σήμερα στις νέες συνθήκες ενώ οι υποψήφιοι που έλαβαν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα.

Η επιλογή των προσώπων έχει ήδη σχολιαστεί τόσο εκτενώς που τα προβλήματα της διαδικασίας πέρασαν σε 2η μοίρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι η εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες θύμισε τον πανικό του προκατόχου του τις ημέρες της πτώσεως του.

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει ότι στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων του κόμματος ανά την Ελλάδα. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχίζονταν μέχρι και λίγα λεπτά πριν πάρει τον λόγο ο κ.Τσούρας! Όλοι σχολίασαν την άρνηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, ουδείς δεν σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να είχε...

...βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους αρκετές ημέρες πριν. Τουλάχιστον έτσι λειτουργούν τα οργανωμένα κόμματα...

Κάτι ανάλογο είδαμε και στην περίπτωση του ανασχηματισμού. Μια ολόκληρη χώρα περίμενε τη Λούκα Κατσέλη να κατέβει από το αεροπλάνο για να την ρωτήσουν αν δέχεται τη μετακίνηση της στο Υπ. Εργασίας! Είναι αυτή η εικόνα οργανωμένης κυβέρνησης; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι που καλούνται να διαχειριστούν το μέλλον αυτής της χώρα να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο;
 
πηγη:parapolitiki.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ!

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!!!

Δε γελάνε οι πέτρες φιλε Νίκο με τη χθεσινή δήλωση του Νομάρχη.Τρία τούβλα γελάνε.
αναγνώστης

ΠΑΤΡΙΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!!!

  1. Επειδή έχει διαπραχθεί μια κατάφορη αδικία εναντίον της Αιτωλοακαρνανίας
  2. Επειδή κάποιοι θρασύδειλοι σφογγοκολάριοι βγάζουν όλο το μένος τους για το νομό με κάθε ευκαιρία
  3. Επειδή κι ο νομός Ηλείας τόσα χρόνια τραβάει τα πάνδεινα από το κράτος της Πάτρας
  4. Επειδή για όλα τους τα "εγκλήματα" κατά της πόλης τους,πάντα φταίει  κάποιος άλλος
  5. Επειδή όλος ο λούμπεν συρφετός μικρομεσαίων ερπετών "παίζει" με την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών της περιφέρειας
  6. Επειδή,όλα ως φαίνεται,αποτελούν προϊόν διαπλοκής-κυρίως προσωπικής
  7. Επειδή δεν συγχώρησαν ποτέ τα όσα έγιναν με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
  8. Επειδή κάποιοι είναι αλαζόνες και νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν πρωθυπουργοί
  9. Επειδή οι υπονομευτές θα πρέπει να κατηγορηθούν για μειοδοσία
  10. Επειδή ο Αχελώος δεν έγινε έρμαιο στα σχέδιά τους
Για όλα αυτά τα επειδή αλλά πολύ περισσότερο γιατί  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ 
έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί.
αναγνώστης

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΗ!!!

Στο μικρό και ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης Ραγκούση μένει ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το πολιτικό χαμαιτυπείο της πόλης μας και οι ανώνυμες κουτσουλιές!



Κάθε πόλη έχει τα φωτεινά αλλά και τα σκοτεινά της μέρη, σχολεία, πανεπιστήμια,μουσεία, ναούς, αρχαίους και σύγχρονους, θέατρα, όπερες, πολιτιστικά κέντρα, πλατείες, πάρκα αλλά και ύποπτα καταγώγια, πορνεία, χαρτοπαικτικές λέσχες,χασισοποτεία και άλλα συναφή …ευαγή ιδρύματα. Αλλά πολιτικό χαμαιτυπείο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Και μάλιστα σε απευθείας διασύνδεση με το τοπικό Δημαρχείο, που υποτίθεται ότι ανήκει σε άλλο κομματικό αστερισμό! Αρκεί όμως να γίνονται οι δουλειές…Αυτό το πολιτικό χαμαιτυπείο, που έχει τη δομή και την οργάνωση των συνηθισμένων ιδρυμάτων του είδους του, απειλεί, εκβιάζει, χειραγωγεί με τους γνωστούς τρόπους του υποκόσμου κάθε αντιτιθέμενο. Αλλά και ασχημονεί με τις ανώνυμες…κουτσουλιές ,που κρύβονται στους πέριξ υπονόμους του δυσωδέστατου ορνιθοτροφείου! Οι κουτσουλιές δεν μας ενδιαφέρουν. Ας τις χαίρεται και ας τις οσμίζεται ο ιδιοκτήτης του χαμαιτυπείου! Άλλωστε, όπως φαίνεται, είναι ίδιον του γενετικού του κώδικα.Όμως η ύπαρξη πολιτικών χαμαιτυπείων είναι στίγμα και όνειδος για την πόλη μας αλλά και τo Νομό! Και η ιστορία θα είναι αμείλικτη. Για όλους μας!
αναγνώστης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ Vs (Versus) ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Ο Ραγκούσης είναι ένα πρόσωπο "μυστήριο" στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ένα πρόσωπο, το οποίο εξακολουθεί και παραμένει σχετικά άγνωστο, αν αναλογιστεί κάποιος την άκρως θεαματική "τροχιά" που ήδη έχει διανύσει στο πολιτικό μας στερέωμα. 
Ένας πραγματικά "πετυχημένος" άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς και για ποιον ακριβώς λόγο "πέτυχε". Ένας πραγματικά "προβεβλημένος" άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει για τι ακριβώς "προβλήθηκε". Ένας "αλεξιπτωτιστής" της δημόσιας ζωής. Δεν γνωρίζουμε αν πρόλαβε να βγάλει τις σαγιονάρες του και να λύσει τη μαγειρική ποδιά του πριν αναλάβει τον κορυφαίο ρόλο του στην πολιτική μας σκηνή. 

Ιστορικές αναλύσεις για το ΠΑΣΟΚ και οι αντιφάσεις τους

Το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου αποξενώθηκε από τις δυνάμεις που το έφεραν στη νίκη, υποτάχτηκε σε εκείνους που το καταπολέμησαν...

Του Νίκου Κοτζιά

Με την πτώση της χούντας στελέχη του ΠΑΚ (τα περισσότερα), της Δημοκρατικής Άμυνας καθώς και της παλιάς Ένωσης Κέντρου (τα λιγότερα) συγκρότησαν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) που με το που εμφανίστηκε μπέρδεψε πολλούς πολιτικούς αναλυτές. Οι περισσότεροι το έβλεπαν ως προσωρινό φαινόμενο (ανάμεσά τους και η αριστερά), Πίστευαν ότι θα συνθλιβόταν από τις δυνάμεις του τότε δικομματισμού και τις κινήσεις της αριστεράς. Τελικά το ΠΑΣΟΚ επεβίωσε και αναπτύχθηκε αντικαθιστώντας στο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού την Ένωση Κέντρου. Η τελευταία δεν άντεξε στις νέες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της μεταχουντικής Ελλάδας. Ο δικομματισμός επεβίωσε, όχι, όμως, και η Ένωση Κέντρου.