Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΠΑΤΡΑ «ΦΙΛΟΞΕΝΗ» ΠΟΛΗ


Όντας κανείς κάτοικος Πατρών και όχι μόνο, μπορεί να διαπιστώσει τα τεράστια προβλήματα που στιγματίζουν αυτήν την πόλη στο οδικό της δίκτυο .Ένα οδικό δίκτυο που στην διάσχισή του βιώνει κανείς τις αμέτρητες λακκούβες ,τις προχειρότητες, τα μπαλώματα και τις πάσης φύσεως κακοτεχνίες γεγονός που κάνει δύσκολη έως και επικίνδυνη την κυκλοφορία με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο όπως ποδήλατο ( στην Πάτρα = αυτοκτονία ) ,μηχανή, ακόμη και αυτοκίνητο που θεωρείτε και πιο ασφαλές.

Την κατάσταση αυτή έρχεται να χειροτερεύσει το αποκλειστικά Πατρινό εύρημα, τα πλαστικά κολονάκια, τα οποία διακοσμούν τη μέση του δρόμου και εκπαιδεύουν τους οδηγούς των δικύκλων στις δεξιοτεχνίες.

Ένα άλλο επίσης πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό. Το κυκλοφοριακό είναι συνυφασμένο με το οδικό δίκτυο και ειδικά με τις κατευθύνσεις των δρόμων και τους φωτεινούς σηματοδότες. Οφείλει να λυθεί από κάποιον που μπορεί και έχει την θέληση . Ως πότε τα φανάρια με την αρρυθμία τους και οι λάθος κατευθύνσεις των δρόμων θα ενισχύουν το κυκλοφοριακό; Είναι γεγονός ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο της πόλης. Αυτό, πλέον ,είναι σκόπιμο όχι για την ενίσχυση των εμπόρων αλλά για την είσπραξη εσόδων και την επιβολή προστίμων. Μήπως πρέπει ως πολίτες Πατρών να αναρωτηθούμε γιατί δεν υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι και πεζοδρόμια; Αλλά και να υπάρχουν θα είναι σε σημεία που ο δήμος τα εκμεταλλεύεται για την είσπραξη φόρων από καφετέριες και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην ενίσχυση των εμπόρων αφού εκεί δεν υπάρχουν παρά μόνο καφετέριες;

Για όλα αυτά:

Κι όμως κανείς δεν διαμαρτύρεται.

Κι όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Κι όμως εμείς πληρώνουμε τα τέλη.

Κι όμως εμείς σπάμε τα αυτοκίνητά μας.

Κι όμως εμείς είμαστε που έχουμε ατυχήματα.

Κι όμως εμείς τους ψηφίζουμε.

Πάτρα των αναρίθμητων και ατελείωτων οδικών έργων, Πάτρα πρώην Πολιτισμική πρωτεύουσα, Πάτρα πρώην Ολυμπιακή Πόλη.

Πάτρα κομμάτι της καρδιάς μας, Πάτρα πρωτεύουσα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Πάτρα ανθρώπινη Πόλη.

Συνεχίζεται …


Δεν υπάρχουν σχόλια: