Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ο δήμαρχος Πατρέων δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές


Την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Πατρέων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο Ανδρέας Φούρας.

Σε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο Ανδρέας Φούρας υπενθυμίζει τη δήλωση που είχε κάνει πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2006, ότι θα παραμείνει δήμαρχος Πατρέων για μια τετραετία. Μάλιστα, όπως...


αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτή η δήλωση, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις, τις αμφιβολίες και τις κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις, με δεσμεύει».

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Πατρέων ευχαριστεί τον Γιώργο Παπανδρέου για τη μακροχρόνια στήριξή του, όπως αναφέρει, καθώς και για «την πρόσφατη ενθάρρυνση και προτροπή» να συνεχίσει ο ίδιος για μια ακόμη τετραετία στο Δήμο της Πάτρας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφασή του, απευθυνόμενος ουσιαστικά προς τους δημότες της Πάτρας, ο Ανδρέας Φούρας τονίζει:

«Η γενικότερη πολιτική συγκυρία παίρνει ολοένα και πιο αρνητικά χαρακτηριστικά, σε σημείο, μάλιστα, που να τίθενται σε αμφισβήτηση βασικές αρχές και αξίες τις οποίες ως πολιτικός υπηρέτησα σε όλη μου τη ζωή».

Επιπλέον, όπως συμπληρώνει, «οι εξελίξεις αυτές περιέχουν αγώνες για επιστροφή σε βασικές αξίες μας».

Αναφερόμενος στη θητεία του τόνισε:

«Το μόνο που θέλησα ως δήμαρχος ήταν να υπηρετήσω την πόλη και αυτό προσπάθησα να κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πλούσιος. Η Πάτρα έκανε βήματα μπροστά και αυτό με κάνει να νιώθω περήφανος».

Ωστόσο σε αυτό το σημείο ο Ανδρέας Φούρας έκανε λόγο για «ορισμένες αρνητικές τοπικές νοοτροπίες, κάποιες μίζερες καταστάσεις, αλλά και πυκνά φίλια πυρά» που, όπως υπογράμμισε, «δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω».

«Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι ένα περίεργο δημοψήφισμα ανάμεσα στους υποστηρικτές μου και στο λεγόμενο "αντιφουρικό μέτωπο", διότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε σοβαρά την πόλη και το Δήμο», κατέληξε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2141.html