Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Παραίτηση Αλιφέρη με καταγγελίες κατά κυβερνητικών για τις «άγονες γραμμές» Δ. ΤΗΛΟΥ: ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, μόνο αν λυθεί το πρόβλημα»,

«Θα είμαι υποψήφιος μόνο αν λυθεί το πρόβλημα». Μ’ αυτή τη λακωνική δήλωσή του στην αυτοδιοίκηση gr o δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης καθιστά σαφές ότι μετά τη δήλωσή παραίτησης του με σοβαρότατες καταγγελίες, δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τον ΠΑΣΟΚ (έχει ανακοινωθεί επίσημα η στήριξη από την Ιπποκράτους)

Να υπενθυμίσουμε ότι το όνομα του κ. Αλιφέρη που είχε γίνει γνωστός ανά τον πανελλήνιο καθώς είχε τελέσει τους πρώτους γάμους ομοφυλόφυλων είχε «παίξει» και για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ.

"Τρωκτικά σε κυβερνητικούς θύλακες"

Στη δήλωση παραίτησης του ο κ. Αλιφέρης εξηγεί ότι η παραίτηση του οφείλεται στη γνωστή υπόθεση των «άγονων γραμμών», ζητώντας να παραμείνουν ως έχουν τα δρομολόγια για την Τήλο. Μάλιστα καταφέρεται κατά "τρωκτικών, που λυμαίνονται την υπερπροσπάθεια του Πρωθυπουργού της Χώρας" στους οποίους συμπεριλαμβάνει κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς «θύλακες» που «αντιλαμβάνονται την Εθνική προσπάθεια για σωτηρία της Χώρας από τη Δημοσιονομική συγκυρία, ως ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων (πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματικών), ανεξάρτητα αν αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις παραμεθόριες περιοχές.»

Η αυτοδιοίκηση gr ζήτησε από το δήμαρχο Τήλου να κατονομάσει τα "τρωκτικά", ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να δώσει ονόματα....

Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης του δημάρχου Τήλου είναι το εξής:

Προς: Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
κο Βασίλειο Μπρακουμάτσο

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στους χειρισμούς των «άγονων γραμμών» και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τις Ναυτικές Εταιρείες των ακριτικών νησιών Σύμης και Τήλου, είναι πασιφανές ότι ορισμένοι θύλακες, Κυβερνητικοί και Υπηρεσιακοί, αντιλαμβάνονται την Εθνική προσπάθεια για σωτηρία της Χώρας από τη Δημοσιονομική συγκυρία, που ευρέθη, ως ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων (πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματικών), ανεξάρτητα αν αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις παραμεθόριες περιοχές.
Εδώ και 1 χρόνο αντιληφθήκαμε ότι η συμβατική μας υποχρέωση ανανέωσης των πλοίων μας ήταν ασύμβατη με τις υποχρεώσεις του Μνημονίου, αφού η πρώτη προέβλεπε αύξηση της δαπάνης κατά 30%, ενώ η δεύτερη μείωση κατά 10%. Συνολική απόκλιση δηλαδή 40%.
Αυτό θα οδηγούσε τις Εταιρείες μας, που αποτελούν τους πνεύμονες για τα νησιά μας, σε καταστροφή.
Γι' αυτό ζητήσαμε εγκαίρως 8 μήνες πριν, να προβλεφθεί αυτή η κατάσταση με ανάλογη ρύθμιση.
Με διάφορες μεθόδους και διαδικαστικές μεθοδεύσεις φτάσαμε στην τελευταία μέρα, Χωρίς λύση, στερούμε το οξυγόνο από την ακριτική Ελλάδα, επειδή μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Μνημόνιο για να κόβουμε την σύνταξη των 500 Ευρώ, αλλά όχι για να προσαρμόσουμε συμβάσεις, όπως επιτάσσουν οι υποχρεώσεις μας από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Όσο υπάρχουν αυτοί οι Θύλακες, που στο όνομα πολιτικών στρατηγικών και μεγαλοσυμφερόντων αντιστέκονται στο αίτημα για προσαρμογή, εγώ δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού του Πολιτικού προσωπικού και ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από το Αξίωμα του Δημάρχου της Τήλου, ελπίζοντας με αυτήν την πράξη να αφυπνισθούν μερικοί και κάποιοι να ενημερωθούν για τα τρωκτικά, που λυμαίνονται την υπερπροσπάθεια του Πρωθυπουργού της Χώρας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

πηγη:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: