Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ και ο Επιτάφιος…


Γράφει το Ζιζάνιο

Η πρόβλεψη για απουσία των Υπουργών της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ από την περιφορά του επιταφίου την επόμενη Άνοιξη, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αποκλειστικά ως μία δυσοίωνη πολιτική πρόβλεψη. Έχει και συμβολικό χαρακτήρα. 

Ναι μεν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ δεν θα βιώσουν το θείο δράμα αναλογιζόμενοι και μετανοούντες για τις αμαρτίες που έχουν διαπράξει προκειμένου να ανανήψουν ψυχικά φωτισμένοι από το θείο φώς της επικείμενης Ανάστασης. 

Αλλά όλοι εμείς οι πιστοί Χριστιανοί που ζούμε ο καθένας καθημερινά τον μικρό η μεγάλο Γολγοθά που μας επιβάλει η Τρόϊκα και το Μνημόνιο θα κατανοήσουμε καλύτερα και βαθύτερα το Θείο δράμα. Για όλους εμάς η Ανάσταση την επόμενη άνοιξη δεν θα έχει αποκλειστικά θεολογική διάσταση αλλά εθνική και κοινωνική αφού ο συμβολισμός της θα ξεπερνάει στις ψυχές μας την αποκλειστική θρησκευτική ερμηνεία και θα συμβολίζει και την Ανάσταση της Πατρίδας και του Έθνους.  ...

Τέλος, θυμίζουμε ότι ανήμερα το ΠΑΣΧΑ σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνεται το κάψιμο του Ιούδα. Προτροπή και Παράκληση προς όλους τους καλούς  Χριστιανούς. Τιμήστε το έθιμο καίγοντας το συνηθισμένο ομοίωμα του Ιούδα και όχι κάποιο μέλος της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ. Ο Ιούδας έστω και στο τέλος της ζωής του μετανόησε κάτω από το βάρος των τύψεων για τις πράξεις του. Τα μέλη της Κυβέρνησης ΡΑΓΚΟΥΣΗ είναι και θα παραμείνουν αμετανόητα. 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: