Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σύντροφοι γιατί πεθαίνουμε έτσι;

Ο σμπίρος μου ο οποίος βρισκόταν την περασμένη Τρίτη-κατά τύχη-στο divani caravel με πληροφόρησε για κάποια ευτράπελα που έλαβαν χώρα στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.Από τη συγκομιδή πληροφοριών που έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο ΠΑΣΟΚ κάποια νέα ομάδα ετοιμάζεται.Μετά την αριστερή πρωτοβουλία,την κοινωνική αριστερά,τους γεννηματικούς,τους εκσυγχρονιστές είναι σχεδόν έτοιμη η ομάδα των ΛΟΥΜΠΕΝ.
Είναι ίσως η πιο εύκολη τάση μιας και δεν έχει ούτε πολιτικά,ούτε ιδεολογικά αλλά ούτε κοινωνικά χαρακτηριστικα.Είναι η πλέον προσωποπαγής και μοντανιστική τάση που εκφράζεται με τη φράση "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".
Πολιτικοί αγύρτες,εκβιαστές συνειδήσεων, γυρολόγοι των κομμάτων κατά το παρελθόν που μόνο τους μέλημα είναι η μοιρασιά και η ίντριγκα(ένεκα της μοιρασιάς).
Βέβαια αυτοί στο ΠΑΣΟΚ ήταν λίγοι αλλά μόλις το κόμμα έγινε ευάερο,ευήλιο και διαμπερές βρήκα τον τέταρτο δρόμο και εισήλθαν.Από την ΠΟΛ.ΑΝ κι από το Κ.Ε.Π,από τη φιλελεύθερη συμμαχία,από τα υπόγεια της Κ.Υ.Π μαζί με κάτι ξεχασμένους "συντρόφους" αποτελούν τη νέα τάση του ΠΑΣΟΚ.Την "σαρα και τη μάρα".
Το θέμα με τη νέα τάση είναι ότι δεν ξέρουμε ποιοι είναι και ποιο είναι το βιογραφικό τους.Για τον Παναγιωτακόπουλο ξέρουμε,για τον Οικονόμου ξέρουμε,για τον Σημίτη ξέρουμε για αυτούς δεν γνωρίζουμε από που κρατάει η σκούφια τους.Γνωρίζει όμως η κοινωνία που ξέρει να ξεχωρίζει το κίβδηλο από το αληθινό,το σάπιο από το υγιές,το πρόσωπο από το προσωπείο.Σας υποσχόμαστε ότι θα γνωρίσουμε μαζί αυτήν τη νέα τάση και κυρίως τα άνθρωπάκια που την απαρτίζουν.
  • Εθεάθη στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου να πιάνει "αγκαζέ" σύντροφο με ανώτερο αξίωμα και να του λέει:Εγώ τον έβγαλα,εγώ θα τον καταστρέψω.Εγώ λοχίας δε γίνομαι".Ποιον εννοούσε άραγε;Μήπως τον Κατσικόπουλο;
  • Η νέα τάση του ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί το "εγώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: