Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Της κακομοίρας γίνεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.




Της κακομοίρας γίνεται στην Περιφέρεια, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ στράφηκε στον Ηλία Μπεριάτο για τη θέση του Περιφερειάρχη.
Πρώτη απ’ όλους έφαγε «ήττα» η ωραιοτάτη Άντζελα Γκερέκου, η οποία είχε πει το «ναι», αλλά κόπηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος επέλεξε, τελικά, τον πρώην συνεργάτη του Αντώνη Τρίτση.
Αυτή η πρωτοβουλία του Προέδρου ανακάτεψε την «τράπουλα», γιατί ο Ηλίας Μπεριάτος

δήλωσε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του.
Από εκεί και πέρα, άρχισε ένα «ντελίριο», που δεν έχει τελειωμό, με στόχο να «πιεστεί» ο Μπεριάτος και να μην αποδεχθεί την πρόταση του ΓΑΠ, η οποία θα ανακοινωθεί, επίσημα, αύριο.
Και το κουλουβάχατο αρχίζει: Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σκληρός αρχίζει να διαδίδει δώθε – κείθε ότι η υποψηφιότητα Μπεριάτου δεν είναι σίγουρη και αυτό, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, γιατί ο Μπεριάτος δεν επρόκειτο να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Λευκάδας ως Αντιπεριφερειάρχη.
Από δίπλα και ο Νομάρχης Κεφαλονιάς Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος βλέπει ισχνή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Μπεριάτου ως Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, πιάνει και «σοβινιστική τρέλα και κορδέλα» τους Κερκυραίους, οι οποίοι το φυσάνε και δεν κρυώνει, για την επιλογή τού Μπεριάτου, ο οποίος είναι Κεφαλονίτης και όχι Κερκυραίος.
Και μέσα στη γενική αναμπουμπούλα, μαζεύονται, την Παρασκευή το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, και εμφανίζεται στο προσκήνιο ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα Γιώργος Καλούδης, ορκισμένος εχθρός της Άντζελας Γκερέκου και λέει στους συμπολίτες του: «Η Κέρκυρα βουλιάζει και πρέπει να τη σώσουμε»!
Εννοούσε εμείς, οι Κερκυραίοι, θα σώσουμε την Κέρκυρα και όχι φυσικά ο Κεφαλονίτης ο Μπεριάτος ή οποιοσδήποτε άλλος.
Και στείλανε το μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο τρέχει και δε σώνει.
Ωστόσο, εμάς μας ενδιαφέρει ποιος θα σώσει τη Ζάκυνθο, η οποία οδεύει στην καταστροφή και όχι την Κέρκυρα.
Από εκεί και πέρα, αν το προσέξατε, οι ειδήσεις της Περιφέρειας αφορούν Κεφαλονίτες, Λευκαδίτες και Κερκυραίους, αφού Κερκυραίοι είναι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, Σπύρος Σπύρου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αντίστοιχα, Κεφαλονίτες είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Ηλίας Μπεριάτος, εάν δεν είναι, φυσικά, ο Καλούδης, έστω και ανεξάρτητος, και, βέβαια, ο Λευκαδίτης Παναγιώτης Σκληρός, ο οποίος έχει εμφανή παρουσία στα πολιτικά τεκταινόμενα.
Ζακυνθινός πολιτικός, που να ξεχωρίζει και να έχει περιφερειακή εμβέλεια, δεν υπάρχει!
Βέβαια, οι Ζακυνθινοί ασχολούνται μόνο με τη Ζάκυνθο και την έκαναν σαν τα μούτρα τους. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την Περιφέρεια.
Πρέπει πρώτα να καταστρέψουν, ολοσχερώς, το νησί και μετά να καταστρέψουν και την Περιφέρεια. Άλλωστε, η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχουμε αναπτύξει μεγάλη εμπειρία, ιδιαίτερα στους εμπρησμούς!
Και για να μιλήσουμε σοβαρά: Είναι λάθος η υποτίμηση του ρόλου της Περιφέρειας από τους Ζακυνθινούς, γιατί ενταχθήκαμε σ’ αυτήν και θα ψηφίσουμε μάλιστα για αυτήν σε δύο μήνες.
Και μια και μιλάμε για ψήφους, γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται, ότι για τη στελέχωση του περιφερειακού ψηφοδελτίου απαιτούνται 8 υποψήφιοι από τη Ζάκυνθο και 8 από την Κεφαλονιά, 5 από τη Λευκάδα, ένας από την Ιθάκη και 22 από την Κέρκυρα;
Πού θα βρεθούν όλοι αυτοί και, ιδιαίτερα, ποιοι θα ενδιαφερθούν να στελεχώσουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, όπως το διαφαινόμενο του κ. Καλούδη;
Και κάτι ακόμα: Ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Περιφέρεια, δεν έχει κάνει ακόμα τις κινήσεις του. Παρακολουθεί, όμως, εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα μιλήσει όταν πρέπει.
Και εκεί να δεις τι έχει να γίνει!
Οψόμεθα!

ΠΗΓΗ: imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: