Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Aνεξάρτητος ο Μ. Γιομπαζολιάς στην Αθήνα;...

Προεκλογική βόμβα ετοιμάζεται να σκάσει στον Δήμο της Αθήνας ή στην περιφέρεια Αττικής ή και στα δύο. Πληροφορίες φέρουν το γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, Διευθυντή του καναλιού EXTRA-3 και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Σκανδαλίδη στην Αθήνα, να προτρέπεται να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για τον πρώτο Δήμο της χώρας.
Ο Γιομπαζολιάς δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, επίμονες προτροπές, για να διαφοροποιηθεί, από τρεις ομάδες:
1. Από στελέχη οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, που διαφωνούν με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, μαζί με την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» του Φώτη Κουβέλη και τους Οικολόγους, την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, για το Δήμο Αθήνας.
2. Από στελέχη του κοινού κύκλου πολιτικών φίλων, που έχουν ο Μάκης Γιομπαζολιάς και ο ανεξάρτητος υποψήφιος στην...
 περιφέρεια Αττικής, επίσης δημοσιογράφος, Γιάννης Δημαράς. Οι δύο είναι αδελφικοί φίλοι από δεκαετίες και συνυπήρξαν στον Δημοτικό συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» του Δημαρά, που κέρδισε την τρίτη θέση στο Δήμο Αθήνας το 2002 και συγχωνεύθηκε με τον συνδυασμό του Κώστα Σκανδαλίδη το 2006, με τον οποίο αναδείχθηκαν, δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο ο Δημαράς, όσο και ο Γιομπαζολιάς.
3. Από μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με την κυβερνητική οικονομική πολιτική του «μνημονίου»
Οι προτροπές προς τον Γιομπαζολιά, από όλους τους παραπάνω είναι είτε να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού στον Δήμο Αθήνας, είτε να ενταχθεί στον συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά, στην περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάκης Γιομπαζολιάς,
αντιμετωπίζει αυτές τις προτροπές με συγκατάβαση, αλλά αποφεύγει να απαντήσει και πολύ περισσότερο να δεσμευτεί, για το τι τελικά θα επιλέξει και θα πράξει.Εάν «ακούσει» αυτές τις προτροπές ο Μάκης Γιομπαζολιάς, μπορεί να δημιουργηθούν νέα δεδομένα πιθανοτήτων, τόσο στον Δήμο Αθήνας, όσο και στην περιφέρεια Αττικής:
Στον Δήμο της Αθήνας εκτιμάται ότι ίσως χάσει όποια ελπίδα ο Γιώργος Καμίνης, αφού οι «δυσαρεστημένοι» πασόκοι, θα έχουν «επιλογή διαμαρτυρίας», χωρίς να φύγουν από τον ευρύτερο πολιτικό τους χώρο.
Στην περιφέρεια Αττικής θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική ο συνδυασμός του Γιάννη Δημαρά
Θα δημιουργηθεί η αίσθηση «ενδοπασοκικού, αντιμνημονιακού πολιτικού Blog», στον δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια Αττικής. Δηλαδή στα δύο μεγαλύτερα πολιτικά «στοιχήματα» της κυβερνητικής πλευράς, στις πρώτες «καλλικράτειες» και ««μεταμνημονιακές» εκλογές στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: