Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τότε την κατάσταση παίρνει στα χέρια του το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ... Τώρα;

  

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) 
Γράφει ο Σπίθας
  
Για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεότεροι…
Καλοκαίρι 1983: η νέα τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου κυβερνά την χώρα για 20 μήνες. Η ηγεσία του Οικονομικού επιτελείου αποφασίζει να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα μεσαζόντων που λυμαίνονται τις αγορές τροφίμων και εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα. Στην μάχη επιστρατεύονται στο πλευρό της σοσιαλιστικής κυβέρνησης οι συνεταιρισμοί που μπορούν να στείλουν στην κεντρικές αγορές του Ρέντη εκατοντάδες τόνους φρούτων και κηπευτικών προϊόντων. Εμποδίζονται όμως από τους μεσάζοντες χονδρέμπορους και τα...
 σωματεία που ελέγχονται από αυτούς. Η κατάσταση είναι δραματική αφού η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει χωρίς τρόφιμα (φρούτα και κηπευτικά).
Οι κυβερνητικές συσκέψεις δεν μπορούν να βρουν λύση αφού οι χονδρέμποροι γνωρίζοντας ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί είναι αδιάλλακτοί.
Τότε την κατάσταση παίρνει στα χέρια του το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ.
Χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν στην κεντρική αγορά του Ρέντη. Επιβάλουν τον νόμο και τα φορτηγά από την επαρχία που ήταν παρκαρισμένα στην Εθνική Οδό μπαίνουν στην κεντρική αγορά του Ρέντη γεμάτα αγροτικά προϊόντα. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ξεφορτώνουν τα φορτηγά με τα χέρια τους και προωθούν τα αγροτικά προϊόντα στους λιανοπωλητές. Το πρωί οι λαϊκές αγορές είναι γεμάτες.
Η μάχη της λαχαναγοράς είχε κερδηθεί.
Σήμερα η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ, χτυπά αλύπητα το επίπεδο ζωής των εργαζόμενων, συναγελάζεται με τους πιο σκληρούς εκπροσώπους του εγχώριου κατεστημένου (πχ Γ. Προβόπουλος) και καταφεύγει σε εκλογική συνεργασία με την ακροδεξιά του ΛΑ.Ο.Σ, για να αποφύγει την λαϊκή οργή.
Φυσικά όλοι αυτοί που συμμετείχαν τότε στην μάχη της λαχαναγοράς δεν ακολουθούν, αλλά ποιος τους ρωτάει;
πηγη:stoxasmos-politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: