Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Με το μνημόνιο σώσαμε την χώρα, ψηφίστε μας να συνεχίσουμε την επιχείρηση σωτηρίας..

  

Κυβέρνηση ΡΑΓΚΟΥΣΗ: Ο Λαγός και η Χελώνα…

Γράφει το Ζιζάνιο

Γιάννη (ΡΑΓΚΟΥΣΗ) δεν πάμε καλά…
Αλλάζεις κάθε ημέρα πολιτική γραμμή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αρχίσαμε με την θέση «ψηφίζουμε για αυτό-διοικητικούς παράγοντες και όχι για κυβέρνηση και μνημόνιο», καθαρά αμυντική θέση που ήταν επόμενο ότι δεν θα περπάταγε. Το αντί-μνημονιακό μήνυμα ήταν ξεκάθαρα πολιτικό και συσπείρωνε χωρίς ουσιαστικό αντίλογο μεγάλες πλειοψηφίες σε όλες τις κοινωνικές τάξεις στις περισσότερες ηλικίες και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ουσιαστικά ο Α. Σαμαράς έκανε πολιτικό περίπατο τις πρώτες ημέρες.
Στην συνέχεια το άλλαξες «Με το μνημόνιο σώσαμε την χώρα, ψηφίστε μας να συνεχίσουμε την επιχείρηση σωτηρίας». Πάλι δεν είχαμε όμως επιθετική θέση. Το αντί-μνημονιακό μήνυμα ανταπαντούσε πολύ εύκολα.
·        «Δεν ήταν απαραίτητο το μνημόνιο για να σωθεί η χώρα. Μπορούσαμε και χωρίς αυτό. Γιατί δεν δανειστήκατε έγκαιρά τα απαραίτητα χρήματα, αφού οι αγορές μας δάνειζαν με μικρό επιτόκιο και όσα χρήματα χρειαζόμασταν;»
Και δυστυχώς για εσένα, οι δημοσκοπήσεις δικαίωσαν με συντριπτικά ποσοστά την αντί-μνημονιακή απάντηση.
Αναγκάστηκες πάλι να το...
 αλλάξεις «Ψηφίστε μας γιατί αν χάσουμε θα προκληθεί πολιτική αναταραχή και θα πάνε χαμένες οι θυσίες που κάντε μέχρι τώρα».
Γιάννη (ΡΑΓΚΟΥΣΗ), κάνεις λάθος πάσα μέσα στην μικρή περιοχή και δίνεις στον αντίπαλο έτοιμο γκολ. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ζητήσετε από τον Ελληνικό Λαό νέες θυσίες. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι πληρωμένη!
·        «Αν τους ψηφίσετε θα πάρουν νέα και πιο σκληρά μέτρα. Καταψηφίστε τους μήπως και βάλουν μυαλό και ορθώσουν ανάστημα στην τρόικα»
Ήδη ο τέως καθοδηγητής σου ο Νίκος Κοτζιάς, δημοσίευσε την απάντηση «η εκλογή αντιπολιτευτικών ψηφοδελτίων θα κάνει καλό στη χώρα, αλλά παραδόξως και στην κυβέρνηση» διότι «θα καταστήσει την τελευταία προσεκτική και θα ισχυροποιήσει (εφόσον επιτέλους το θελήσει) την διαπραγματευτική της θέση ενόψει των νέων απαιτήσεων της τρόικας».
Ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα υιοθετήσει αυτήν την άποψη; Πάλι οι δημοσκοπήσεις θα δικαιώσουν την αντί-μνημονιακή άποψη και πάλι θα τρέχεις να βρεις νέα γραμμή.

Εδώ που τα λέμε Γιάννη (ΡΑΓΚΟΥΣΗ), τα έβαλες με ανώτερο πολιτικό μέγεθος, δεν θα τα βγάλεις εύκολα πέρα μαζί του. Πάλεψε το όμως, κανείς δεν ξέρει μπορεί να ξαναζήσει ό μύθος του λαγού με την χελώνα.
Από το "Στοχασμός-Πολιτική"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ .ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ..ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..