Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα Γιάννη Δημαρά προς τους πολίτες της Πάτρας


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα, για την Πάτρα» και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα προς τους πολίτες της Πάτρας:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που προσφέρετε στη δημοτική κίνηση «Τώρα για την Πάτρα» και σας καταθέτω τη δέσμευσή μου, ότι θα αφιερωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση των πόλεων και των χωριών, του Δήμου μας.
Επικοινωνώ όμως μαζί σας και για έναν πρόσθετο λόγο.
Γιατί αισθάνομαι την υποχρέωση να καταστήσω απολύτως σαφές, με ποια φιλοσοφία θα διοικήσω το Δήμο Πατρέων, και να δώσω έτσι τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να με αξιολογήσει σύμφωνα με αυτά που πιστεύω και εκπροσωπώ.
Ζητώ καθαρή ψήφο και οφείλω καθαρές εξηγήσεις.
Για μένα και για όσους πλαισιώνουν αυτή τη δημοτική κίνηση, δεν είναι αυτοσκοπός μας η καρέκλα.
Δεν έχουμε στόχο ζωής να αποκτήσουμε αξιώματα.
Δεν δημιουργήσαμε, το 2006, τη δημοτική κίνηση «Τώρα για την Πάτρα» για να γίνουμε σπουδαίοι.
Τη δημιουργήσαμε, αγανακτισμένοι από την κατάντια της περιοχής μας, προκειμένου να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη τη ζωή μας.
Τη δημιουργήσαμε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που μένουν άλυτα επί δεκαετίες, και όχι για να αποκτήσουμε προσωπικό ρόλο.
Τη δημιουργήσαμε, γιατί  συνειδητοποιήσαμε ότι με την αποχή και την ιδιώτευση το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παραμένουν στην εξουσία, εκείνοι που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα.

Θα σας μιλήσω καθαρά, όπως έκανα και θα κάνω πάντα.
Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η κοινωνική απήχηση και δυναμική της δημοτικής μας κίνησης, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανούς έντασης επίθεση, που αμαυρώνει τον πολιτικό μας πολιτισμό και προσβάλλει το ήθος μας ως κοινωνία.
Από συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, ο Γιάννης Δημαράς έχει μεταβληθεί σε «σάκο του μποξ».
Με απίστευτες μεθόδους μπροστά στις οποίες ωχριά ακόμα και ο «αυριανισμός», εγώ προσωπικά και συνεργάτες μου, λοιδορούμαστε και δεχόμαστε πρωτοφανούς έντασης επιθέσεις.

Ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίο ανήκουν η εφημερίδα «Κόσμος», ο ραδιοφωνικός σταθμός Max fm και η ηλεκτρονική εφημερίδα dete έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την επίθεση εναντίον μας, εμφανίζοντάς μας άλλοτε σαν παπαγαλάκια, άλλοτε σαν «Λουδοβίκους» ή άλλες αναλόγου ύφους και ήθους  επινοήσεις, ενώ συστηματικά παραποιούν την αλήθεια.
Για τα κίνητρα της τακτικής τους αρκεί μόνον να αναφέρουμε ότι οι κύριοι αυτοί συμμετέχουν στο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Κατσικόπουλου, ενώ οι εναντίον μου επιθέσεις άρχισαν  από τότε που ζήτησα  στο δημοτικό συμβούλιο, έλεγχο και διαφάνεια στα οικονομικά της διοργάνωσης του Καρτ.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Γίνονται κι άλλα πρωτόγνωρα πράγματα: ο υπάλληλος του Νομάρχη Αχαΐας που πληρώνεται από τη Νομαρχία και συντονιστής του debate στο Patra TV -που όλοι είδαμε τι είδους διαδικασία υιοθετήθηκε και καταλάβαμε με ποιον σκοπό- δέκα μέρες μετά το debate ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κ. Κατσικόπουλου, παραμένοντας ωστόσο, και σχολιαστής του καναλιού.
Όσοι παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων του συγκεκριμένου σταθμού, διαπιστώνουν την αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν καθημερινά στη δημοτική μας κίνηση.

Την ίδια αντιμετώπιση που επιφυλάσσει κάθε πρωί, ο εργαζόμενος και στο Δήμο Πατρέων, δημοσιογράφος του «Ράδιο-Γάμμα», που η εκπομπή του έχει μεταβληθεί σε πεδίο πρωτοφανών επιθέσεων κατά της δημοτικής μας κίνησης.
Αυτή είναι η αλήθεια: διαφημιστές, επιχειρηματίες και άλλοι συνεργάτες του Δήμου και της Νομαρχίας, των οποίων τα συμφέροντά είναι στενά συνδεδεμένα με το σημερινό σύστημα τοπικής διακυβέρνησης, έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια σπίλωσης της δημοτικής μας κίνησης και του προσώπου μου.
Εμείς, δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί τους.

Εκείνοι που εγκρίνουν το ήθος και τους μεθόδους τους ας τους διατηρήσουν ως στενούς συνεργάτες τους στα επικοινωνιακά επιτελεία τους και ας συνεχίσουν να συνδιαλέγονται μαζί τους. Επέλεξαν μαζί με το δαχτυλίδι του χρίσματος να πάρουν ως κληρονομιά και την «αυλή» που εν μιά νυκτί, χωρίς κανένα δισταγμό, μεταπήδησε στο πλευρό τους. Ας πορευτούν λοιπόν μαζί τους.

Ευτυχώς, σε αυτή την πόλη υπάρχουν δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης με έγκριτους δημοσιογράφους, που δίνουν καθημερινά, με αξιοπρέπεια και ήθος τον αγώνα της ενημέρωσης. Αρκετά από αυτά τα Μέσα μας ασκούν κριτική, αλλά το πράττουν με ήθος και ευπρέπεια. Δεν μας ενοχλεί η εις βάρος μας κριτική.
Την απρέπεια και την έλλειψη ήθους στηλιτεύουμε, τον «αυριανισμό» τον «κιτρινισμό» και τη ροζ δημοσιογραφία της «κλειδαρότρυπας» και της κρεβατοκάμαρας δεν διανοούμαστε να εγκρίνουμε, ή έστω να ανεχθούμε.
Γι αυτό δηλώνουμε ότι στις προσκλήσεις των δεκάδων αξιοπρεπών Μέσων και δημοσιογράφων θα ανταποκρινόμαστε πάντα και θα συμμετέχουμε όπου μας καλούν.
Στην περιοχή μας, όπως σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν οι γκρίζες, οι θολές, οι σκοτεινές πλευρές, υπάρχουν όμως και οι λευκές, οι λαμπερές, οι διάφανες.
Και ευτυχώς οι λευκές και λαμπερές είναι οι μεγάλες πλευρές, εκεί που εντοπίζεις τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας: θέλουμε να συγκρουστούμε με όλους τους μηχανισμούς, θέλουμε να διώξουμε το θολό και το γκρίζο και να πέσει παντού φως.
Γι αυτό δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με αυτούς τους μηχανισμούς ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο.
Ξέρουμε ότι μετά από όσα είπα σήμερα, θα δεχθούμε έναν πρωτοφανή πόλεμο λάσπης. Δεν μας τρομάζει και δεν μας κάμπτει
Είμαστε αποφασισμένοι να μην συνδιαλλαγούμε, να μην διαπραγματευτούμε, να μην σκύψουμε το κεφάλι σε κανένα μηχανισμό και κανένα επιχειρηματικό ή εκδοτικό συμφέρον, μόνον και μόνον για να κερδίσουμε τις εκλογές.
Είναι επιλογή μας να συγκρουστούμε με τους κάθε λογής «νοματαίους».
Αρνούμαστε να πάμε στο Δήμο με βαρίδια.
Πηγαίνουμε στο Δήμο ως δύναμη Αλλαγής, ως δύναμη δημιουργίας και όχι για να ενισχύσουμε παρασιτικούς μηχανισμούς και να βολέψουμε «ημετέρους».
Οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε και δεσμευόμαστε  είναι οι πολίτες της Πάτρας που απαιτούν να χυθεί παντού φως.



Ζούμε σε κομβική εποχή.
Η χώρα και ο λαός δοκιμάζονται από τα σκληρά μέτρα που επέβαλλε το μνημόνιο.
Η περιοχή μας βρίσκεται σε υποβάθμιση και τέλμα.
Για όλα αυτά πρέπει να κάνουμε κάτι, ΤΩΡΑ.
Να αντιδράσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να αρνηθούμε όσα μας επιβάλλουν.
Αλλά και να αναλάβουμε δράση, να δημιουργήσουμε, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Και διαπιστώνουμε ότι η αποδοχή και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες του Δήμου Πατρέων στη δημοτική μας κίνηση , δεν είναι μόνον αγανάκτηση και θυμός.
Είναι ταυτόχρονα εντολή προσδοκίας.
Η ίδια η κοινωνία ανέδειξε αυτή τη δημοτική κίνηση ως την πλέον σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια αναγέννησης της αυτοδιοικητικής πολιτικής και της περιοχής μας.
Η αγανάκτηση και ο θυμός γίνονται δύναμη, αισιοδοξία και  ελπίδα.

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να φέρουμε στο προσκήνιο την κοινωνία των πολιτών, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, να δημιουργήσουμε αυτά που αξίζουμε.
Η ώρα είναι Τώρα.»
.


http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: