Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ;;;

Πως τα καταφέρνουν άραγε ορισμένοι άνθρωποι να ξεφτιλίζουν την ιστορία ενός ολόκληρου λαϊκού κινήματος είναι απορίας άξιον. Και να σκεφθεί κανείς ότι το 1989 όσοι κατηγορούσαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ως κλέφτες τώρα επανέρχονται στα ψηφοδέλτια του ως λυτρωτές. Παραδείγματα πολλά σε όλη την Ελλάδα αλλά κι εδώ στην περιφέρεια τρανταχτά. Όσοι από αυτούς κατεβαίνουν σε δήμους μάλλον την γλυτώνουν αλλά στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας;

Οι παλιότεροι γνωρίζουμε την πορεία ανθρώπων, που έψαχναν ταυτότητα-μακριά από το ΠΑΣΟΚ-την περίοδο της συγκυβέρνησης αλλά και που έβριζαν χυδαία τον κόσμο του μέχρι που τον υποδέχονταν στις τοπικές του με pampers. Όλοι αυτοί λοιπόν, αφού περιπλανήθηκαν σε κόμματα μακρινά όπως το Κ.Κ.Ε,το Συνασπισμό, έφτασαν μέχρι το κατώφλι της Ν.Δ στις απερχόμενες εθνικές εκλογές και τώρα επανδρώνουν τα ψηφοδέλτια του κινήματος ως σωτήρες. Τους έσωσαν κι αυτούς οι παρέες με πρωτοκλασάτα στελέχη. Άλλωστε η παροιμία είναι γνωστή από την Ιταλία, ότι φίλος το φίλο φίλευε.

Όπως όλοι εξάλλου έτσι κι αυτοί θέλουν-τώρα στη δύση τους-να δώσουν έξωθεν καλή μαρτυρία. Έτσι κι αλλιώς για μια υστεροφημία ζούμε όλοι μας. Αλλά υπάρχει και αξιοπρέπεια και τσίπα.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: