Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Video απο την επίθεση στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της Αλβανίας


Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για την διαφθορά που επικρατεί στη γειτονική χώρα και επιτεθήκαν εναντίον του Πρωθυπουργικού Μεγάρου!  Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς...
ενώ είναι άγνωστο το τι θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς ο κόσμος έχει αγανακτήσει απο τα απανωτά κρούσματα διαφθοράς εκ μέρους της Κυβέρνησης.
Στις ταραχές έχουν τραυματιστεί 22 πολίτες και τουλάχιστον 17 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πετούσαν πέτρες και ομπρέλες στην αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις στις διαδηλώσεις πήραν μέρος 20.000 άτομα.

Η αλβανική αντιπολίτευση αντέδρασε στη δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο, καθώς σε αυτό «πρωταγωνιστούσε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Μέτα παραιτήθηκε.

Αυτά πρέπει να βλέπει το δικό μας πολιτικό σύστημα και οι βο(υ)λευτές αφου θάβουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο!

Δείτε το video απο τις ταραχές..






Δεν υπάρχουν σχόλια: