Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Μπαζώνουν την λίμνη Λυσιμαχεία 
Δ
εν έχει όρια το θράσος ασυνείδητων, που συνεχίζουν να μπαζώνουν την Λυσιμαχεία.
Και νέο κρούσμα μπαζώματος της λίμνης Λυσιμαχεία με αδρανή υλικά, καταγράφτηκε πριν λίγες μέρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε κατοίκους και Τοπικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, φορτηγό που δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, εναπόθεσε τρία συνολικά φορτία, ακριβώς στην όχθη της λίμνης, στα όρια της τοπικής κοινότητας του Δοκιμίου του δήμου Αγρινίου (φωτο).
Το μπάζωμα έγινε αντιληπτό στην συνέχεια της ίδιας μέρας και εύλογα προκάλεσε αντιδράσεις, αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, σε μια περιοχή μάλιστα που θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί, αλλά και είναι προστατευόμενη μιας και είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura.
Αντί γι'αυτό όμως, ασυνείδητοι εναποθέτουν αδρανή υλικά. Σε συνδυασμό με την εναπόθεση σκουπιδιών κλπ στους χείμαρρους που εκβάλουν στην λίμνη, τα φυτοφάρμακα αλλά και τα αστικά λύματα που καταλήγουν εκεί, είναι δεδομένη η μεγάλη επιβάρυνση της Λυσιμαχείας.
Πρόσφατα, μετά από νέο κρούσμα εναπόθεσης μπαζών, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έκανε αυτοψία στην περιοχή, όπου έχουν τοποθετηθεί και ταμπέλες, που αναφέρουν ρητά την απαγόρευση της ρίψης μπαζών, κάτι όπως που δεν πτοεί τους ασυνείδητους. (φωτο)
Από την πλευρά του Τοπικού Συμβουλίου, τονίζεται η αδυναμία ελέγχου της κατάστασης, όπως και αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων, ώστε αυτή να σταματήσει. Ο πρόεδρος μάλιστα του Τοπικού Συμβουλίου Δοκιμίου, Γιάννης Καρατσώρης, προτίθεται να έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων γύρω από την λίμνη (Ζευγαράκι, Παναιτώλιο κλπ) , ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κλπ προβλημάτων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: