Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ


Την έντονη δυσαρέσκεια και το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τα τοπικά στελέχη για ακόμα μία φορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι όμως δηλώνουν πως ο χρόνος προετοιμασίας είναι αρκετά μικρός ειδικότερα σε μία κρίσιμη περίοδο που ο ψηφοφόρος πλέον δύσκολα εμπιστεύεται τους πολιτικούς.Εν τω μεταξύ σκηνές απείρου κάλους που σε πολλές περιπτώσεις λίγο απέχουν από το να αποκτήσουν μορφή ανέκδοτου εκτυλίσσονται λίγες ώρες μετά την «διαρροή» της είδησης περί κλειδωμένης υποψηφιότητας του Δ. Κατσικόπουλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Η προσπάθεια των στελεχών - κάθε διαβάθμισης - από την περιοχή, για την επαλήθευση της …πληροφορίας, σκοντάφτει για κάπου τρία εικοσιτετράωρα σε ένα περίεργο «τείχος», άγνοιας σε ότι αφορά τις απαντήσεις που προέρχονται από το βουλευτικό δυναμικό της περιοχής, διάψευσης ως προς τα μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στην Ιπποκράτους υπό τον κ. Τσούρα και η οποία διαχειρίζεται την υπόθεση χρίσματα και πετάγματος της …μπάλας στην εξέδρα σε ότι έχει να κάνει με πρόσωπα τα οποία δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην υπόθεση.Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο προκύπτει από τα όσα συνόδευσαν από την πρώτη στιγμή τις αναφορές περί υποψηφιότητας του Δ. Κασικόπουλου για τον θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα, είναι πως από καμία πλευρά δεν διασταυρώνεται ότι σε κεντρικό επίπεδο έχει δοθεί το χρίσμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υπόθεση έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ καθώς τόσο οι βουλευτές όσο και μερίδα των κομματικών δεν κρύβουν την δυσφορία τους για το όλο σκηνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες , μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν χθες με τον πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων για την τοπική αυτοδιοίκηση Θ. Τσούρα και το μέλος της επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάμπρο Μίχο που είναι υπεύθυνος για την Δυτική Ελλάδα, τους μετέφεραν τα όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή με βάση τις αναφορές περί ύπαρξης χρίσματος στον Δ. Κατσικόπουλο και αυτοί διέψευσαν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.Την ίδια ώρα το θέμα φαίνεται να έχει φτάσει έως και το στενό - οικογενειακό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, καθώς πρόσωπα από την Πάτρα που έχουν ανοικτή γραμμή μαζί του, χθες το βράδυ έκαναν λόγο για θεσμική εκτροπή κάποιων, ιδιαίτερα από την στιγμή που με την ιδιότητα τόσο του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής όσο και του πολιτικού πρώτης γραμμής βγαίνουν δημόσια και προαναγγέλλουν ότι έχει δοθεί χρίσμα, αναφέροντας μάλιστα, πως αυτό έχει συμβεί κατ’ ιδίαν, με αποτέλεσμα να εμπλέκουν άμεσα ή έμμεσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσωπα από την Αχαΐα, προσκείμενα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον φέρονται να δήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής « ότι θα ενημερώσουν για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο θα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά».


Πηγή:
http://anetos.gr/Ενημέρωση/Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια: