Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αποτελεί τιμή για μένα να με διαγράψει το ΠΑΣΟΚ... Οι πολιτικοί αγώνες δεν διαγράφονται!...

Δήλωση
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ
Δικηγόρου Α.Π. και Σ.τ.Ε.
Για τη διαγραφή του από τη κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου και τους συν αυτή κ.κ. Μπούκα και Σαρλή!
Κέρκυρα 22 Νοέμβρη 2010
Με έκπληξη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε, από την ανάρτηση στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη 2010, μιάς απόφασης της, υπό τον διορισμένο στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, κ. Ανωμερίτη, Επιτροπής Καταστατικού και Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία λήφθηκε στις … 26 Οκτώβρη 2010 και με διαγράφει από τα μητρώα μελών του ΠΑΣΟΚ, επειδή δήθεν παραιτήθηκα από απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ..
Η απόφαση κρατήθηκε μυστική μέχρι τις …16 Νοέμβρη 2010, διότι προφανώς γνώριζαν ότι εάν δημοσιοποιούνταν στις 26 Οκτώβρη, θα δημιουργούνταν άλλο ένα μεγάλο πρόσθετο εκλογικό ρεύμα υπέρ του Συνδυασμού μας, ο οποίος παρά τον ανηλεή υπόγειο και επίγειο πόλεμο από το κράτος, τη κυβέρνηση, τα κόμματα και τους ρουφιάνους της ΕΥΠ, που επιστρατεύτηκαν και τρομοκρατούσαν, ΠΕΤΥΧΕ ποσοστό 22% στη Κέρκυρα και ποσοστό 20% στα Επτάνησα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τρόπο μη νόμιμο, αντικαταστατικό και πολιτικά απαίσιο:
α. χωρίς να κληθώ σε απολογία και
β. χωρίς η απόφαση αυτή να περιέχει καμμία πολιτική και καταστατική αιτιολογία. (και πώς να περιέχει, όταν παραβιάστηκε το καταστατικό και δεν προηγήθηκε καμμία διαδικασία επιλογής, καμμία απολύτως δημοκρατική διαδικασία και περιφρονήθηκαν η βάση, τα μέλη και οι φίλοι.)
Και οι πάγιες ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ ότι «Η αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη», πήγαν περίπατο και απέκτησαν κηδεμόνες τους κ.κ. Γκερέκου και Μπούκα;
Και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι: «Ο πολίτης έχει το λόγο», «ο λόγος στους πολίτες», «είμαστε αντιεξουσιαστές, σας καλώ να γίνετε και εσείς αντιεξουσιαστές», είναι κενά γράμματα, τα οποία οι εξουσιαστές της Ιπποκράτους και τα εδώ φερέφωνά τους μπορούν έτσι εύκολα να...
 παραβιάζουν;
Η απόφαση αυτή, και για τους δύο παραπάνω αλλά και για τους δύο παρακάτω λόγους, αποτελεί και μνημείο αισχύνης, διότι:
γ. Επικαλείται παραίτησή μου από την ιδιότητα… του μέλους του ΠΑΣΟΚ, την οποία και κάνει δεκτή!!! ενώ εγώ ουδέποτε παραιτήθηκα από μέλος του ΠΑΣΟΚ, απλά και καθαρά
έθεσα γραπτά και δημόσια στη διάθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη τη παραίτησή μου από την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος ουδέποτε απάντησε εάν τη κάνει δεκτή ή όχι!
δ. Θεωρεί παρόν και σύμφωνο στη διαγραφή μου μέλος της Επιτροπής, τη κ. Γιώτα Γαζή, η οποία ουδέποτε κλήθηκε, ουδέποτε ειδοποιήθηκε και ουδέποτε συμμετείχε σε μία τέτοια συνεδρίαση και απόφαση.
Για τους γνωρίζοντες Κερκυραίους υπενθυμίζω ότι:
Ο αντάρτης Σαρλής δεν διεγράφη το 1998 !
Ο αντάρτης Μικάλεφ δεν διεγράφη το 2002 !
Ο αντάρτης Μικάλεφ δεν διεγράφη το 2006.
Δεν διεγράφησαν το 2006 ούτε στελέχη της κ.Γκερέκου και Γραμματείς Δημοτικών Οργανώσεων που συνέπραξαν εκλογικά στην εκλογή Νεοδημοκρατών Δημάρχων, όπως στο Δήμο Κασσωπαίων και αλλού !
Ο αντάρτης Αυλωνίτης δεν διεγράφη το 2010 !
Για την άκυρη και διάτρητη διαγραφή μου πίεσε φορτικά τον κ. Καρχιμάκη και τον κ. Ανωμερίτη η κ. Άντζελα Γκερέκου, η οποία ως μεταγραφή από τη Ν.Δ. διακατέχεται από μίσος σε βάρος μου, συνεπικουρούμενη από τους κ.κ. Μπούκα και Σαρλή.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας υπάρχουν τα τελευταία 3 χρόνια δύο κέντρα εξουσίας: Η βουλευτής και πρώην υφυπουργός κ. Άντζελα Γκερέκου και
Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας και η Νομαρχιακή Επιτροπή.
Από το 2004 η κ. Άντζελα Γκερέκου έχει προσπαθήσει παρασκηνιακά να κάνει όλες τις επιλογές προσώπων, Δημάρχων, Νομαρχών, Περιφερειαρχών:
Η κυρία Άντζελα Γκερέκου – Βοσκοπούλου, η οποία:
1. Ήταν ανέκαθεν στο σκληρό πυρήνα της δομικής δεξιάς.
2. Υπήρξε πολιτική φίλη του, διορισμένου από τον κ. Μητσοτάκη, Νομάρχη Κέρκυρας κ. Θεοφίλου Βασιλείου και λέγεται ότι της ανέθεσε και κάποιες πολεοδομικές μελέτες, (τις αναφέρει στο βιογραφικό της ως αρχιτεκτονοκές), τις οποίες ποτέ δεν είδαμε!
3. Ήταν υπεύθυνη ετεροδημοτών του κ. Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές του 1993, και έβαζε τους Νεοδημοκράτες Κερκυραίους στα αεροπλάνα για τη Κέρκυρα.
4. Όταν εμείς κάναμε αγώνες π.χ. για τη Παλαιόπολη ή Mon-Repos( από το 1992 και για άλλα 8 χρόνια μέχρι τη τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), συγκρουόμασταν με τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τις πανίσχυρες επιρροές του πρώην βασιλιά Κ. Γκλύξμπουργκ στις κυβερνήσεις Αγγλίας, Ισπανίας και Δανίας, συγκρουόμουν και με τις μυστικές υπηρεσίες τους, πληρώναμε από τη τσέπη μας και την επαγγελματική ζωή μας, η κυρία Γκερέκου φωτογραφιζόνταν γυμνή, έναντι αμοιβής, για το PLAY BOY.
5. Επειδή ο σύζυγός της δεν πλήρωσε τους φόρους του από πέντε εκατομμύρια (5.000.000€) ευρώ στο κράτος, κόπηκαν, αναλογικά, οι μισθοί και οι συντάξεις του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζουμε πότε και ποια ακίνητα αγοράστηκαν από τη κ. Γκερέκου, διότι ο υπουργός Διαφάνειας κ. Ραγκούσης το πόθεν έσχες των υπουργών και βουλευτών δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των υπουργών και βουλευτών .
Αυτό δεν είναι βαρύτατο πειθαρχικό και πολιτικό παράπτωμα, που έπρεπε να την είχε θέσει αυτόματα εκτός ΠΑΣΟΚ;
6. Η μοναδική μέριμνα της κ. Γκερέκου δεν είναι το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα μικρό ΠΑΣΟΚ στα μέτρα της, το οποίο δεν θα έχει δύο έδρες στη Κέρκυρα, το οποίο δεν θα κερδίζει Δήμους, Περιφέρειες αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να στήνει προσωπικούς μηχανισμούς-μαγαζάκια για την επανεκλογή της.
Έτσι στις τελευταίες βουλευτικές έβαλε στο ψηφοδέλτιο έναν «λαγό» της από τη Λευκίμμη, με αστεία ψηφοθηρία, για να μη πάρει το ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη έδρα.
7.Όταν κόπηκε από το ΠΑΣΟΚ η κ.Γκερέκου από υποψήφια Περιφερειάρχης, πίεσε και πέρασε τον παλιό γνώριμό της κ. Μπεριάτο, ο οποίος το βρώμικο 1989 ακολούθησε τον Α. Τρίτση στο κόμμα που ίδρυσε, όπως και στις δημοτικές του 1990, όταν για λίγους ψήφους με την ολόπλευρη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. ο Α. Τρίτσης κέρδισε τη Μελίνα Μερκούρη και τον Δήμο Αθηναίων.
8.Πριν λίγους μήνες διόρισε, μέσω της κ. Διαμαντοπούλου, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων,τον μπατζανάκη της και εξ απορρήτων της γυμναστή κ.Μάχο Γαβαλά χωρίς να είναι ο αξιότερος. Ο ίδιος απέσπασε στο γραφείο του τη σύζυγό του καθηγήτρια κ.Μαρία Μουζακίτη, γνωστή Νεοδημοκράτισσα, που την εξέλεξε και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ήταν και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Μπεριάτου.
Ο κ. Γαβαλάς ήταν πολέμιος του ΠΑΣΟΚ μία ζωή.
Ηταν υποψήφιος βουλευτής με τη Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά.
9. Η θεία της κ. Αλίκη Γκερέκου, συν/χος και γνωστή υπάλληλος στη Πολεοδομία Κέρκυρας, έχει διευθυντικό ρόλο στα δρώμενα.
Η κ. Γκερέκου, συνεπικουρούμενη από τον κ. Μπούκα, ο οποίος συνεχίζει να παριστάνει τον Γραμματέα Νομαρχιακής, αφού ήλθε στη Κέρκυρα ο Πρωθυπουργός και το μισό υπουργικό Συμβούλιο ( στις βουλευτικές δεν ήλθε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στη Κέρκυρα και χάθηκε η 2η έδρα για λίγους ψήφους)
για να στηρίξουν τον κ.Μπεριάτο και τον κ.Σαρλή,αφού για άλλη μία φορά δίχασε το ΠΑΣΟΚ, την Αυτοδιοίκηση, τη κοινωνία, ούσα απούσα από όλα τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της Κέρκυρας, όταν όλο και περισσότεροι φωνάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βουλευτή στη Κέρκυρα, ασχολούμενη πρωτίστως με τις οικονομικές εκκρεμότητες του συζύγου της, αφού επέλεξε για τον Δήμο-Νησί της Κέρκυρας τον κ.Σαρλή, αφού προηγουμένως ενέπαιξε δύο φορές, τη πρώτη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και τη δεύτερη πρόσφατα, μία σειρά στελεχών της παράταξης υποσχόμενη σωρηδόν δεκάδες δημαρχιακούς θώκους και δεκάδες αντιπεριφερειαρχίες, χρησιμοποίησε ως κομματικό παίγνιο τον κ. Σαρλή, άφησαν τον 11ο σε πληθυσμό Δήμο της Ελλάδας, τον Δήμο Κερκυραίων, χωρίς ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ !!!, χωρίς να ντρέπονται και χωρίς νάχουν παραιτηθεί ακόμα!
Ο τρόπος απόσυρσης του ψηφοδέλτιου Σαρλή και η εμφανής στήριξη από τον α΄ γύρο, αλλά φυσικά και στον δεύτερο γύρο από τη κ.Γκερέκου, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κ.Μπούκα και τον κ. Σαρλή αλλά και από το ψηφοδέλτιο Μπεριάτου του δίδυμου Τρεπεκλή - Μπεριάτου, μοιράζοντας ψηφοδέλτια Τρεπεκλή - Μπεριάτου, απέδειξε στη κερκυραϊκή κοινωνία τι εστί συναλλαγή, πολιτικός αμοραλισμός και τυχοδιωκτισμός !
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει τους πολέμιούς του και σκοτώνει τους συνεπείς και αυτούς που το κράτησαν ζωντανό το βρώμικο 1989.
Θα μπορούσα να κάνω μία λακωνικότατη δήλωση, αυτήν που μου συνέστησαν εκατοντάδες συμπολιτών μου, αποτελούμενη μόνον από δύο γραμμές:
«Αποτελεί τιμή για μένα να με διαγράψει το ΠΑΣΟΚ της Άντζελας Γκερέκου-Βοσκοπούλου, του Μπούκα, του Γαβαλά και του Σαρλή»,
Αλλά προτιμώ να τονίσω και να θυμίσω ότι:
Η πολιτική προσφορά δεν διαγράφεται !
Οι πολιτικοί αγώνες δεν διαγράφονται !
Η εντιμότητα δεν διαγράφεται !
Η προσωπικότητα δεν διαγράφεται !
από μία γραφειοκρατία σταλινικού τύπου, η οποία το μόνο που επιδιώκει είναι ο εναγκαλισμός της με το προσωπικό συμφέρον !
Οι Ερινύες θα σας καταδιώκουν για πάντα κυρία Γκερέκου-Βοσκοπούλου, κύριε Μπούκα και δυστυχώς και σας κύριε Σαρλή !
Υ.Γ. Δεν διορίστηκα ποτέ ούτε σε μία κρατική Τράπεζα, και είμαι μόνον μαχόμενος δικηγόρος για να μπορώ να συλλογάμαι ελεύθερα και καλά, για να μην έχω καμία εξάρτηση και νάμαι γνήσιος εκπρόσωπος του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: