Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τώρα προωθούν Σπηλιόπουλο


Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ στην Αχαία έχουν πλέον αντιληφθεί για τα καλά οτι η υποψηφιότητα του νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου δεν "τραβάει" με τίποτε κι έτσι τις τελευταίες μέρες επιχειρείται μια συσπείρωση των Πατρινών που θέλουν οπωσδήποτε πατριώτη τους Περιφερειάρχη, στο πρόσωπο του βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλου. Τα σχετικά δημοσιεύματα στον Πατρινό τύπο είναι πλέον καθημερινά και το σενάριο Κατσικόπουλου έχει αποδυναμωθεί πλήρως.
Ο ίδιος ο βουλευτής έχει αυτοπροταθεί για τον δήμο του Αιγίου, ενώ ετεροπρόταση του εχει κατατεθεί για την Περιφέρεια. Είναι δεδομένο πιά ότι στην Αχαία δημιουργούνται πολλά αντίπαλα στρατόπεδα, μιας και ο Θύμιος Σώκος έχει εκεί ισχυρά ερείσματα και μετά και από αυτή την εξέλιξη, επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα.

   πηγη:Κεραμιδογατος

ΑΡΧΙΣΑΜΕ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον Κάτω Πύργο


Τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην κοινότητα Πηγαινών στον Κάτω Πύργο.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά κατακαίει μεγάλη έκταση πευκοδάσους και για την...



κατάσβεση της καταβάλλουν προσπάθειες δεκάδες οχήματα με τη συμβολή δύο αεροσκαφών της Δημοκρατίας. Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο "ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ" ΕΓΡΑΨΕ:

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ και για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου τόσο το 2005 όσο και το 2007 χάθηκε μια μεγάλη και χρυσή ευκαιρία. Χάθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός όλος αυτός ο συρφετός της λαμογιάς, της διαπλοκής, της μίζας που χαρακτήρισε την Σημιτική διακυβέρνηση της χώρας.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Οι στυλοβάτες και τα αποκαλούμενα σημιτικά εξαπτέρυγα αν και ηττήθηκαν πολιτικά και αριθμητικά κατά κράτος συνέχισαν και εν ονόματι της ενότητας (επίπλαστης εν πολλοίς) και της κυβερνητικής προοπτικής να ελέγχουν με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους κρίσιμους τομείς τόσο σε κομματικό επίπεδο όσο και σε κοινοβουλευτικό-πολιτικό.
Και όλο αυτό το σύστημα που δεν ξηλώθηκε και έμεινε στο παρασκήνιο δοθείσης ευκαιρίας πλέον επιχειρεί μεθοδευμένα, με σχέδιο και πλέον μεθοδικά να έρθει ξανά στο προσκήνιο με φόντο τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με μοχλούς ανθρώπους που κατόρθωσαν να επιβάλλουν σε διάφορα επίπεδα στον κομματικό μηχανισμό αλλά και σε διάφορους άλλες θέσεις κλειδιά σήμερα στην Αιτωλ/νία δημιουργούν κλίμα και καταστάσεις που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε αξεπέραστα αδιέξοδα.
Τα εξαπτέρυγα αυτά με άψογη λειτουργία και καθοδήγηση αποτελούν ένα ενιαίο πλέον κέντρο που επιχειρεί το ψαλίδισμα του προσωπικά του πρωθυπουργού και ότι αυτός έχει επιτύχει. Με την υψηλή εποπτεία δύο βουλευτών του νομού ενός πρώην αλλά και στελεχών του έτσι και αλλιώς διαλυμένου κομματικού μηχανισμού ήδη προωθούν το μαύρο σχέδιο τους, ελπίζοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων να εδραιώσουν θέσεις στην Τ.Α. και στην χειρότερη που γι’ αυτούς είναι το ίδιο πράγμα να υποστεί το ΠΑΣΟΚ μεγάλη αυτοδιοικητική ήττα.
Μεθοδικότατα λοιπόν προωθούν δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα με μοχλό τους, πολύ συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης του νομού Αιτωλ/νίας (π.χ. Αχελώος T.V.). Ετσι εμφανίζουν τον νυν δήμαρχο Μεσολογγίου Αναγνωστόπουλο ως ιδανική λύση, προωθούν τον κ. Μπουλέ στη Ναύπακτο ως εναλλακτική λύση στο τοπικό «αδιέξοδο» ενώ στο Θέρμο προωθούν τη λύση Κωστακόπουλο απέναντι στον επί σειρά ετών πετυχημένο δήμαρχο.
Παράλληλα στη μεγαλύτερη πόλη του νομού αβαντάρουν και ποντάρουν στην προσωπική πικρία του πολιτευτή Βασίλη Αντωνόπουλου για να ψαλιδίσουν και να θέσουν υπό αμφισβήτηση την επιτυχημένη θητεία του Παύλου Μοσχολιού.
Στην Αμφιλοχία ο δικός τους άνθρωπος έχει επιβληθεί εκ των πραγμάτων ενώ με μεθοδικό τρόπο και σχέδιο προωθούν τις λύσεις τους σε Δήμο Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας.
Το εν λόγω κέντρο αφού απέτυχε παταγωδώς στην επιβολή του άλλου σχεδίου που είχε εκπονήσει για τους Καλλικράτειους δήμους πλέον τα παίζει όλα για όλα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι με μια άλλη εικόνα στο νομό και γενικότερα στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μετά το Νοέμβριο του 2010, αυτό που δεν έγινε και δεν επιβλήθηκε το 2005 και το 2007 θα σημάνει και τον οριστικό τους πολιτικό θάνατο. Και αναγκάζονται πλέον να βγούν με όλα τα φανερά αλλά και εν υπνώσει όπλα τους στην πασαρέλα. Το παιγνίδι πλέον θυμίζει τον γνωστό «γύρο του θανάτου»! Η θα τον ολοκληρώσουν ή θα πέσουν και θα γκρεμοτσακιστούν.
Ευτυχώς για την κοινωνία τα σχέδια τους είναι πλέον γνωστά στα ανώτερα δυνατά επίπεδα και οι λύσεις που δρομολογούνται είναι πολύ μακριά από τις επιδιώξεις τους. Ευτυχώς υπάρχουν και πολιτικοί που μπορούν και φυλάσσουν Θερμοπύλες. Και τα πολιτικά λαμόγια που μερικά εξ’ αυτών σήμερα τα βλέπουμε, να φιγουράρουν στα εξάστηλα του αθηναϊκού τύπου, θα παραμείνουν στη λήθη του βρώμικου παρελθόντος τους. Θα παραμείνουν βουτηγμένα, στα λασπόνερα της διαπλοκής, της μίζας, της εξαγοράς που οδήγησαν την πατρίδα μας στο ταπεινωτικό σημερινό αδιέξοδο.
Έχουν γνώση οι φύλακες….

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Οι μνηστήρες της Αχαϊας για δήμους

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Αυτοπροτάθηκαν: Παναγιώτης Φιλιππακόπουλος (τραπεζικός από το Αίγιο που διαμένει στον Πειραιά).
Γιώργος Αποστολόπουλος (πολιτευτής- νομαρχικός σύμβουλος)
Κώστας Σπηλιόπουλος (βουλευτής)
Μαρία Τσουκαλά (γιατρός- υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εκλογές)
Ετεροπρόταση για  Κώστα Σπηλιόπουλο

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Αυτοπροτάθηκαν:  Λευτέρης Ιωσηφίδης (Υποψήφιος Δήμαρχος  Λαρίσσου)
Ετεροπροτάσεις για Ανδρέα Παναγιωτόπουλο (Δήμαρχο Μόβρης). Γρηγόρη Αλεξόπουλο (Δήμαρχο Ωλενίας -Πρόεδρο της ΤΕΔΚ), Λευτέρη Ιωσηφίδη και Κώστα Πετρόπουλο.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ
Αυτοπροτάθηκαν:  Μιλτιάδης Γκοσιμήδας (Δήμαρχος Τριταίας)
Κώστας Αντωνακόπουλος (Πρόεδρος ΚΤΑΔΑ)
Δημήτρης Βέρρας (νομαρχιακός σύμβουλος)
Θάνος Καρπής (πρ. Δήμαρχος Φαρρών)
Αποστόλης Βγενόπουλος (πρ. Δήμαρχος Τριταίας)
Αθανάσιος Ανδρικόπουλος (πρ. Κοινοτητας Καλεντζίου)
Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Δήμαρχος Φαρρών)
Ετεροπρόταση για Θάνο Καρπή

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Αυτοπροτάθηκαν:
Χρήστος Παντελής (συνδικαλιστής  ΠΑΣΚ ΟΤΑ)
Ετεροπρόταση για Γιώργο Λαζουρά (Δήμαρχο Καλαβρύτων)

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αυτοπροτάθηκαν:
Παναγιώτης Παπαγιαβής (νομαρχιακός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές)
Δημήτρης Πεφάνης (πρώην Αντιδήμαρχος)
Χρήστος Αγγελόπουλος (πρ. αντιδήμαρχος Ρίου)
Ετεροπροτάσεις για
Ανδρέα Φούρα (Δήμαρχος Πατρέων)
Αθανάσιο Κολλιτσίδα (Δήμαρχος Μεσσάτιδας)
Γιώργο Ζαφειρόπουλο (Αντιδήμαρχος Πατρέων)
Μαρία Κυριακοπούλου (Υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εκλογές)
Σάββα Σερασίδη
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Ζαφειρόπουλος και Κολλιτσίδας έχουν κάνει  ή θα κάνουν  δήλωση παραίτησης υπέρ Φούρα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα διεκδικήσουν θέση αντιδημάχρου στο συνδιασμό του.
thebest.gr

ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΠΙΚΟ.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ.ΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΟ TROKTIKO

"Ανώνυμοι Κύριοι η Δημοκρατία, η Διαφάνεια, ο Διάλογος και η αντιπαράθεση απαιτούν, οι Πολίτες που αρθρογραφούν, σχολιάζουν και απαντούν να έχουν Λόγο και Ταυτότητα, πρόσωπο και όνομα.Στο Διαδίκτυο, ως σύγχρονο μέσο Επικοινωνίας, άλλοι επιλέγουν να οργανώνουν το Διάλογο, και να συμμετέχουν στις αποκαλύψεις και στις αντιπαραθέσεις με το όνομά τους και την υπογραφή τους. Άλλοι κρυπτόμενοι...

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Οι μνηστήρες της Αιτωλοακαρνανίας για Περιφέρεια και Δήμους

Περιφερειάρχης
Σώκος Θύμιος, Κατσικόπουλος Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Γιάννης, Καφύρας Χαραλαμπος(Προτάθηκε)

Αντιπεριφερειάρχης
Σοφία Γιαννακά, Γιάννης Λύτρας(Προτάθηκε), Ζέφη Δημαδάμα(Προτάθηκε), Δημοσθένης Καπώνης, Τορουνίδης Σπυρος, Γιάννης Σελιμάς, Κατσαρή Κωνσταντίνα, Μπουμπούλης Χρήστος

Δήμος Αγρινίου
Παύλος Μοσχολιός, Βασίλης Αντωνόπουλος, Τραπεζιώτης Δημήτρης

Δήμος Μεσολογγίου
Γιάννης Αναγνωστόπουλος(Προτάθηκε),Τέγας Γιάννης, Κατσούλης Πάνος, Ψαράκης Γιάννης, Πετρόπουλος Χρήστος(Προτάθηκε) Αλετράς Αντώνης, Γαλάνης Νίκος, Τσίρκας Νίκος

Δήμος Ναυπακτίας
Γιάννης Νταουσάνης, Στάθης Λουκόπουλος, Κώστας Κανέλλος, Γιάννης Σπυρόπουλος, 


Δήμος Αμφιλοχίας
Τορουνίδης Σάκης(Προτάθηκε), Κοιμήσης Απόστολος


Δήμος Άκτιου - Βόνιτσας
Κουτιβής Βαγγέλης, Τάνταρος Επ., Βαρβάτος Ν., 



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟ MUNDIAL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την παρουσία του τσίρκο Mundial(το οποίο έχει ζώα) στην Ελλάδα,το οποίο ήρθε στη χώρα μας στις αρχές Μαρτίου και λαμβάνοντας υπόψη ότι πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι αντιδράσεις για τα τσίρκο που έχουν ζώα στο πρόγραμμά τους και λειτουργούν ανεξέλεγκτα,δρώντας παράνομα καθώς συνήθως δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες και δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι(υγειονομικό νομαρχίας,κτηνιατρική νομαρχίας,πυροσβεστική κτλ),φιλοζωϊκές οργανώσεις προχώρησαν στην αποστολή της επιστολής-την οποία
σας παραθέτω σε συνημμένο αρχείο-προς τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας τους να
μην επιτρέπουν την εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στα διοικητικά τους όρια και σε περίπτωση που κάποιο τσίρκο εγκατασταθεί χωρίς την άδειά τους,να προβαίνουν στην άμεση σφράγισή του.




Αριέττα Μαρινίτση


Δείτε την επιστολή

Quiz

Τι συζητάνε αυτή τη στιγμή πέριξ της Βουλής ο Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης με την Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σοφία Γιαννακά ...









Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Απο σήμερα ξεκινούν οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων

Από την Τρίτη 8/6 και για έξι ημέρες θα κατατίθενται στο mail: ypopsifioi@pasok.gr, οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος τουγραμματέα του ΠΑΣΟΚΣωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα. Στόχος του κυβερνώντος κόμματος, όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν καταλήξει στις επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, καθώς και δημάρχων για τους μεγάλους δήμους. 

Το ίδιο διάστημα πρόκειται να συνεδριάσουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές ώστε να εκφράσουν γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία αλλά και να καταθέσουν προτάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων για κάθε δήμο του νομού. 

Παράλληλα, όπως προβλέπει η εγκύκλιος από τις 16/6/2010 και εντός μίας εβδομάδας, συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά νομό, με στόχο να πραγματοποιηθεί η πρώτη ολοκληρωμένη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά δήμο αλλά και να συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας. 

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο «η ημερομηνία ψήφισης του 'Καλλικράτη' που προφανώς δεν ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα, μας δίνει το μικρότερο χρόνο αντίστοιχων διαδικασιών από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος πέραν της τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν, που θα πρέπει να μας κάνει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων», καταλήγει η εγκύκλιος. 


Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου είναι το εξής: 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ facebook!!!!


Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας ο καθηγητής και υποψήφιος πρύτανης κ. Μπούρας απειλεί με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση φοιτητή για σχόλια που έκανε στο facebook μετά την ήττα του στις Πρυτανικές εκλογές. Ο φοιτητής (και πρόεδρος της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας) φαίνετε να έκανε σχόλια-καταγγελία στο προφίλ του για την συνεργασία του κ.Μπούρα με.......

Πολιτικά έκθετη και ηθικά υπόλογη η Σοφία Γιαννακά

Πολιτικά έκθετη και ηθικά υπόλογη είναι η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, η οποία, μέσω τοποθέτησής της σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται όχι μόνο να «υποκύπτει» στις «on air» εκκλήσεις δημοσιογράφου για ρουσφέτια, αλλά -με τον πλέον κυνικό τρόπο- να κάνει «σκόνη και θρύψαλα» τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί αξιοκρατικών τοποθετήσεων διαφόρων προσώπων, ανεξαρτήτως......

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ!!!

Σοκ προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία οι καταγγελίες του πρώην υπουργού, Χρίστου Βερελή, πως η Siemens -εκτός από πολιτικούς- λάδωνε και δημοσιογράφους. Οι Έλληνες πολίτες ένιωσαν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, γιατί το τελευταίο καταφύγιο που τους είχε απομείνει -μετά τη χρεοκοπία της χώρας από τους πολιτικούς- ήταν η πίστη στους ακέραιους, μαχητικούς και ανεξάρτητους δημοσιογράφους. Στο άκουσμα των καταγγελιών του κ. Βερελή χιλιάδες δημοσιογράφοι βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία όσων δημοσιογράφων ήταν στο μισθολόγιο της Siemens. Κάποιοι ζήτησαν να τιμωρηθούν και οι δημοσιογράφοι που χρηματίζονται από τις υπόλοιπες εταιρείες, αλλά, αν συμβεί αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεμείνει η χώρα από δημοσιογράφους και τα δελτία ειδήσεων να τα παρουσιάζουν οι καναλάρχες και οι καθαρίστριες. Οι καταγγελίες για χρηματισμό κάποιων δημοσιογράφων έκαναν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου και τα ελληνικά μπλογκ καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Siemens για την απαράδεκτη ενέργειά της να μοιράζει με το τσουβάλι χρήματα στους δημοσιογράφους και να μη δίνει τίποτα στους μπλόγκερ (σ.σ. Αυτό θέλω να το καταδικάσω κι εγώ).

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Πατρινοί δρόμοι.....Πατρινά έργα.....


Ορίστε , αυτοί είναι οι δρόμοι που παραδίδουν στους Πατρινούς οδηγούς οι άρχοντες αυτής της Πάτρας. Πλέον δεν είναι μόνο τα κολονάκια και οι λακκούβες μα καινούρια πατέντα έρχεται να μας ταλαιπωρήσει στους Πατρινούς δρόμους.Και αυτές είναι οι σχάρες των φρεατίων που προεξέχουν έως και 20 εκατοστά πάνω από το δρόμο σ'όλο το μήκος του δρόμου που περνά κάτω από το γυμναστήριο "Τόφαλος",όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.Είναι έκδηλο ότι σοβαρά ατυχήματα θα γίνουν ,πέρα από εκείνα που έχουν συμβεί ως τώρα (ευτυχώς μικροατυχήματα) αν ......


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η Πάτρα μες την βρώμα





"Απίστευτη βρωμιά στο κέντρο της Πάτρας και σκεφθείτε
ότι το Σαββατοκύριακο είχαμε επίσκεψη από εκπροσώπους
των καρναβαλικών πόλεων της Ευρώπης"






ANAΓΝΩΣΤΗΣ



http://troktiko.blogspot.com/2010/06/h_7952.html

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Υποψήφιος δημοτικών εκλογών

ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ

Υποψήφιος δημοτικών εκλογών στη Σεουλ ειναι ο κύριος αυτός. Ειναι ανεξάρτητος και έτσι έπρεπε να βρει τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον και το βλέμμα του κόσμου. Μάλλον το κατάφερε αφού...








Ο Σπηλιωτόπουλος ζήτησε έλεγχο των περουσιακών του στοιχείων από το 1989 έως σήμερα


ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ


Με γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος αναφέρει ότι κατέθεσε αίτημα ελέγχου των οικονομικών και περιουσιακών του στοιχείων, ζητώντας ταυτόχρονα να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ελέγχου.

Στη γραπτή δήλωση υπογραμμίζεται:«Στη δίνη των αποκαλύψεων περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς, δημοσιεύματα επιχείρησαν να με εμπλέξουν ότι δήθεν ελέγχομαι από το ΣΔΟΕ. Πλην, όμως, όπως πιστοποιείται από το έγγραφο της υπηρεσίας αυτής, ουδεμία εντολή ελέγχου στο όνομά μου είχε εκδοθεί μέχρι σήμερα. Μετά από αυτά, επειδή η θητεία μου στο Υπουργείο υπήρξε διάφανη και αδιάφθορη και ουδείς νομιμοποιείται να την σπιλώσει, κατέθεσα ο ίδιος αίτημα ελέγχου των οικονομικών και περιουσιακών μου στοιχείων, ζητώντας ταυτόχρονα να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ελέγχου αυτού».


Ο πρώην Υπουργός ανακοίνωσε υπέβαλε αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο, μέσω του οποίου ζητά τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων από το 1989 - έτος εισόδου του στην πολιτική-μέχρι και σήμερα.
http://troktiko.blogspot.com

Πυροβολούσε σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, μέσα από το Ι.Χ. του


Έσπειρε τον τρόμο χθες τη νύχτα πυροβολώντας μέσα από το αυτοκίνητό του με πυροβόλο όπλο, διερχόμενος κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου. Ο 42χρονος δράστης...επέβαινε σε Ι.Χ. και για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, προχώρησε σε αυτή την αψυλολόγητη ενέργεια αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής. Τελικά συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου. Στον τόπο του συμβάντος αλλά και μέσα στο οχημα του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα έξι (16) κάλυκες φυσιγγίων 7,62 ΜΜ.

"Αποκατάσταση και Καθορισμός Ζωνών Απόληψης Αδρανών από την κοίτη του Αχελώου"


"Το πρώτο στάδιο της εκπονούμενης μελέτης με τίτλο «Αποκατάσταση και Καθορισμός Ζωνών Απόληψης Αδρανών από την κοίτη του Αχελώου» προϋπολογισμού 220.000 €, παρουσιάστηκε, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 στην ομάδα επίβλεψης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Άμεσος στόχος της μελέτης είναι η εξασφάλιση της παροχευτικής ικανότητας του ποταμού Αχελώου κατάντι του φράγματος Στράτου και...


η υπόδειξη ζωνών στις οποίες θα επιτρέπεται η απόληψη αδρανών υλικών (άμμος, αμμοχάλικο).
Η μελέτη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού θα δώσει οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα προμήθειας αδρανών υλικών ποτάμιας προέλευσης στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
Ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την οικολογική ισορροπία και λειτουργία του ποταμού Αχελώου, από το φράγμα του Στράτου έως τη γέφυρα του Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, μια περιοχή η οποία είχε περιβαλλοντικά κακοποιηθεί βάναυσα από την αλόγιστη χρήση."